Noutati :

Transferul de date in roaming va fi mai ieftin in tarile Uniunii Europene? Acesta ar putea scadea si cu 75%! Vezi de cand!

4 noiembrie, 2011 - 01:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Europarlamentarul roman Petru Luhan, membru in Comisia pentru Justitie si Afaceri Interne din Parlamentul European, cere Comisiei Europene reducerea cu cel putin 75% a plafonului maximal pentru tariful de transfer de date in roaming.

Transferul de date in roaming este una dintre problemele pe care europarlamentarii doresc sa le puna pe tapet in contextul organizarii la Bruxelles a primului Hackathon din cadrul institutiilor europene.

In 8-9 noiembrie, la Bruxelles se vor reuni reprezentanti ai celor mai mari companii IT la nvel mondial, precum Google sau Skype și sute de tineri specialisti din 13 tari membre UE, Canada, SUA. Ei se intalnesc in cadrul primului Hackathon din cadrul institutiilor europene si vor cauta solutii pentru imbunatatirea serviciilor de internet pe mobil.

Solicitarea scrisa a fost deja transmisa Comisiei Europene. Am propus ca pragul tarifelor practicate pentru transferul de date sa fie scazut, treptat, la sub 1 euro/MB, in cursul anului viitor, iar din 2015, sa nu depaseasca 50 eurocenti/MB”, precizeaza europarlamentarul roman.
Pragul actual, de 4 euro/MB este unul mult prea ridicat, spune el, in comparatie cu nevoile tehnologice ale utilizatorilor de platforme mobile.

Consider ca o astfel de masura ar pune capat facturilor exagerate pentru transferul de date in regim de roaming. De altfel politica UE urmareste sa elimine diferentele uriase dintre tarifele practicate pentru operatiunile mobile nationale si cele in regim de roaming”, adauga acesta.

Comisia Europeana a luat o hotarare in acest sens in 2009, pentru serviciile de voce. Atunci,  tarifele tarifele au fosr reduse cu 75% in Uniunea Europeana.

Consider ca decizia din 2009 trebuie urmata de aceeasi abordare si in cazul transferului de date pe mobil. O decizie favorabila a Comisiei pe acesta propunere dovedeste inca odata consecventa politicilor europene”, explica Petru Luhan.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...