Tramvaie cu motoare de putere mai mica decat cea prevazuta in contract, livrate de Astra Arad in Bucuresti. Capitala a comandat 100 de garnituri de la uzina aradeana

Primaria Bucurestiului a semnat un contract pentru livrarea a 100 de tramvaie de la Astra Arad, iar primele garnituri au ajuns deja in depoul STB. Problema este ca primele unitati au motoare de putere mai mica decat era prevazut in caietul de sarcini al licitatiei organizata de municipalitate, scrie economedia.ro.

CITESTE SI: Tramvaiul Bozankaya de la Timisoara, vedeta la Berlin, la cea mai mare expozitie din industria tehnologiei transportului. Foto

Tramvaiele pe care Primaria Bucurestilor le-a cumparat de la uzina Astra Arad au motoare Siemens de doar 100 kW, in loc de motoare cu putere de 120 kW conform specificatiilor tehnice asumate de constructor. Primaria Capitalei trebuie sa decida acum, in ce conditii poate fi facuta receptia la livrare, fara a mai atrage noi corectii financiare. PMB a pierdut deja 84 de milioane de lei, corectii financiare reprezentand 10% din valoarea contractului pentru nereguli in derularea licitatiei, mai scrie economedia.ro.

La livrarea primului tramvai (capul de serie), pe 2 iunie, primarul general Nicusor Dan promitea ca din septembrie vor fi introduse in circulatie. Primele tramvaie Imperio Metropolitan de la Arad vor circula pe linia 41, 20 de unitati fiind programate la livrare conform graficului pana la sfarsitul anului. Unitatile din seria 2020-2021 contractate cu primariile din Cluj-Napoca și Oradea (Imperio de 27 metri) au fost livrate cu motoare 4×100 kW.

Pana in prezent, Uzina Astra Arad a livrat PMB 8 unitati din comanda totala de 100 de tramvaie noi cu o lungime de 36 de metri, dar punerea in circulatie intarzie pentru ca inca nu s-a facut receptia, lucrarile pentru prelungirea peroanelor nu sunt terminate, iar Ministerul Transporturilor inca nu a finalizat procedurile pentru omologare.

Citeste mai multe AICI.

Foto: mobilitate.eu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...