Noutati :

Traian Stoia il cere socoteala primarului Nicolae Robu: Serviciul Juridic din Primaria Timisoara cam sta… pe tusa

5 iulie, 2014 - 09:43 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Viceprimarul Traian Stoia trage un semnal de alarma si spune ca juristii de la Serviciul Juridic din cadrul Primariei Timisoara se misca in ritm de… melc. Edilul se plange ca a cerut cateva clarificari in legatura cu modul in care au fost atribuite mai multe cladiri din oras. A trecut insa ceva vreme de atunci si raspunsurile au intarziat sa apara.

„Avand in vedere ca lucrurile se misca foarte greu, am luat decizia de a solicita in scris Serviciului Juridic sa ne spuna cum urmaresc ei desfasurarea aceasta de argumente in favoarea primariei, cu motivatii aduse la fiecare conferinta de presa, si ce fac ei alaturi de patrimoniu pentru a readuce in proprietatea primariei cladirile despre care tot vorbesc de un an de zile. Am cazut de acord ca sunt foarte multe lucruri neclare si ilegale in procedurile de atribuire. Aceasta concluzie este confirmata si de cereri pe care Corpul de control al premierului le face aproape saptamanal si de faptul ca dumnealor, in data de 21 iulie, revin la primarie”, a atras atentia Traian Stoia.

Viceprimarul spune ca a cerut, pentru inceput, clarificari pentru doua cladiri. Este vorba despre cea de pe strada Trandafirilor nr. 5 si cea de pe strada Mihai Viteazul nr. 17.

„Am solicitat, pentru inceput, pentru doua imobile, Serviciului Juridic si Directiei Cladiri Terenuri sa initieze consultari intre specialistii lor, in special cu cei de la Juridic, pentru reglementarea regimului juridic al celor doua imobile. Trandafirilor nr. 5 este una, cred ca acum este Alexandru Borza. Aici, ca sa reimprospatam putin datele, imobilul a fost atribuit unui mostenitor, care vinde unui cumparator de etnie roma si se vinde in continuare de 3-4 ori. La un moment dat, primaria isi da seama ca a gresit si ataca cu recurs in anulare la ICCJ. Hotararea este in favoarea primariei, stabilindu-se obligatia de a reveni cladirea la proprietarul initial. Proprietarul initial fiind Primaria Timisoara, era normal ca primaria sa intabuleze si sa preia cladirea. Acest lucru nu s-a facut si, dupa parerea noastra, nu s-a facut din cauza unei neglijente a unei necunoasteri la nivel relativ elementar a ceea ce trebuie sa faca Oficiul Juridic. Dupa ce am prezentat acest caz, lucrurile au ramas bine mersi la fel”, s-a plans vicele social democrat.

In ceea ce priveste cladirea de pe strada Mihai Viteazul nr. 17, Stoia spune ca lucrurile sunt foarte clare, blocul din curte fiind construit fara autorizatie pe locul unei foste gradinite. Ramane de vazut ce raspuns va primi Traian Stoia de la juristii primariei.

Cel care raspunde de Serviciul Juridic este chiar primarul Nicolae Robu. Inainte de a fi stabilita noua organigrama, seful Serviciului era Ioan Cojocari, secretarul primariei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. verificati cum a dobandit cu titlu de proprietate, av. BUTUZA intregul imobil din Timisoara pta unirii nr. 8!
  acest Butuza facea de altfel parte din mafia restituirii imobilelor impreuna cu ciuhandu miut si cojocari.

  • Lui Stoia ii e ciuda ca in Timisoara sunt unele cladiri pe care nu au reusit sefii lui sa puna mana si au pus-o tiganii…

  • la fel, verificati cum o luvat moka fostu director de la oficiu jud. de turism Munteanu, preten de famelie cu Cojocari un apartament in blocu materna pe care lo vindut imediat la tzigani cu 350 mi euro.

 2. Dle Stoia, pe oamenii astia nu ii scoateti din primarie decat cu catuselela maini.

  • sa tzo trag in…spate zdreanto. dut-e fa pi centura satz faci bani di beutura.

 3. DNA din Timisoara, ca de altfel din mai toate orasele mari nu are ce face hahahahahaha!