Noutati :

Traian Stoia are sustinerea PSD ca viceprimar, dar nu si-a cerut scuze de la Nicolae Robu. Primarul raspunde: Inca astept gestul remediativ cu care este dator

19 decembrie, 2013 - 06:51 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Focul arde mocnit. Impunsaturile dintre primarul Nicolae Robu si viceprimarul Traian Stoia nu au luat sfarsit. Vicele social democrat anuntase ca are o relatie buna cu primarul si ca are sustinerea PSD pentru functie, insa Robu nu este multumit: vrea ca Stoia sa-si ceara scuze, indirect, prin retractarea anumitor afirmatii denigratoare facute la adresa edilului sef.

Traian Stoia anuntase ca „minunea s-a intamplat” si ca relatia cu primarul Timisoarei este una buna. In plus, are tot sprijinul PSD in continuare, pentru functie. Liderii PSD Timis spun ca activitatea viceprimarului a fost una foarte buna pana acum.

„Biroul Permanent Judetean al PSD Timis s-a reunit astazi in ultima sedinta din acest an. In cadrul acestei intalniri, liderii PSD Timis si-au exprimat din nou sustinerea totala fata de viceprimarul Traian Stoia, considerandu-se, in urma unei analize, ca activitatea edilului a fost una foarte buna. De asemenea, viceprimarul Traian Stoia tine sa precizeze ca are o relatie de colaborare foarte buna cu primarul Nicolae Robu si ca au deschis canale de comunicare care au rezolvat problemele din trecut, toata activitatea fiind concentrata pe bunul mers al orasului si al cetatenilor Timisoarei. Avand in vedere intelegerea semnata de conducerea USL, se retracteaza eventualele expresii care pot aduce prejudicii de imagine partilor”, se arata intr-un comunicat emis de PSD Timis.

CITESTE SI: Traian Stoia despre relatia cu Nicolae Robu: Ei, uite, minunea s-a intamplat. Relatia noastra e corecta! De scuze…

Primarul Nicolae Robu nu s-a abtinut insa si i-a raspuns vicelui imediat. Inca asteapta scuze de la acesta, asa ca a tinut sa-i aminteasca. In plus, ii spune clar: „in orice se intampla in Primarie, dansul este alaturi de mine, si nu eu alaturi de dansul!”.

Redam replica lui Nicolae Robu:

„Am luat act cu uimire de declaratiile d-lui Viceprimar Traian Stoia cu privire la relatiile noastre, declaratii care, dupa cate inteleg, se doresc un substitut la obligatia dansului nr. 1 stabilita de conducerea USL Timis in seara zilei de 13.11.2013, si anume:
<<1. Dl. Traian Stoia va retracta in termeni neambigui, printr-un comunicat de presa, afirmatiile denigratoare pe care le-a facut la adresa Primarului Nicolae Robu, ca fiind total nefondate.>> (citat din protocolul semnat de liderii USL Timis la finele sedintei din 13.11.2013)

Ii transmit d-lui Viceprimar Stoia urmatoarele:
1. Obligatia de mai sus nu este substituibila prin nimic, ci trebuie onorata ca atare; de altfel, in mod normal, ea ar fi trebuit sa fie deja onorata de mult, dar… eu trec peste asta.
2. Eu am avut intotdeauna totala disponibilitate la comunicare, atat in relatia cu dansul, cat si in cea cu ceilalti colaboratori, dar tine de dansii masura in care ei fac uz de ea. In ceea ce priveste acele sedinte invocate de dl. Viceprimar, vreau ca dansului sa-i fie clar ca ele nu au fost sistate, ci vor continua, ele tinand de stilul meu managerial. N-am cum sa nu fac sedinte operative cu colaboratorii cei mai apropiati, care sunt: viceprimarii, city managerul si consilierii personali, iar dl. Viceprimar Stoia trebuie sa inteleaga si sa respecte asta.
3. Dl. Viceprimar Stoia pare a nu intelege nici acum ca, in orice se intampla in Primarie, dansul este alaturi de mine si nu eu alaturi de dansul! Exprimarea de astazi (!!!): ”Ei, uite, minunea s-a intamplat” cu privire la implicarea mea in lupta pentru apararea patrimoniului Municipiului Timisoara este total deplasata si in niciun caz nu va face bine relatiilor noastre. Eu am actionat intotdeauna de cand sunt Primar numai si numai in interesul Municipiului Timisoara si al timisorenilor, neavand nevoie de vreun imbold din partea d-lui Viceprimar sau a altcuiva, dar am facut-o discret, prin demersuri oficiale, institutionale, de altfel singurele pe care, ca adept al statului de drept, le pot admite. in cazul d-lui Viceprimar Stoia exista, insa, cateva situatii care se impun a fi clarificate.
4. Eu am facut, demult, din proprie initiativa, solicitare scrisa, atat catre Politie, cat si catre Parchet, sa investigheze toate situatiile dubioase de transfer de proprietate publica spre zona privata, respectiv de acumulare masiva de proprietati foste publice in mana unor persoane -atat de etnie rroma, cat si de oricare alta- si, desigur, aceste solicitari nu au ramas fara ecou. Drept urmare, nu este decat un lucru firesc ca am semnat acea plangere penala punctuala la care face referire dl. Viceprimar Stoia, impreuna cu dansul, ca viceprimar de resort.
5. Eu am fost, sunt si voi fi intotdeauna un om deschis, pozitiv, neincrancenat si neranchiunos, un om concentrat pe realizari palpabile, si nu pe dispute sterile, dar, in acelasi timp, un om pentru care onoarea si demnitatea sunt valori nenegociabile. Prin urmare, inca astept din partea d-lui Viceprimar Stoia gestul remediativ cu care este dator, <<in termeni neambigui, printr-un comunicat de presa>>”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. D-le Robu , daca veti continua sa nu recunosteti tarele personalitatii d-s. ar fi cazul sa consultati un psiholog si chiar un psihiatru . Poate veti reusii sa remediati maladiile de care suferiti; Va doresc succes si va urez Sarbatori fericite