Noutati :

Traian Basescu vorbeste in Parlament pe teme de politica interna. Opozitia il boicoteaza!

7 martie, 2012 - 11:29 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

UPDATE: Discursul lui Basescu a fost intrerupt

Scandal in Parlament, la discursul presedintelui Traian Basescu. Seful statului a fost huiduit chiar in timp ce-si spunea discursul. In cele din urma l-a intrerupt pentru cateva minute, spunandu-le celor din balcoane sa astepte sa-si termine cuvantul si apoi sa ia atitudine.

Oamenii au strigat: „Demisia! Regele Mihai”, iar Traian Basescu le-a replicat: „Mergeti la el si chemati-l!”. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a cerut sa se faca liniste in sala pentru ca seful statului sa-si poata spune discursul. Protestatarii au fost evacuati din balcoanele Parlamentului.

__________

Presedintele Traian Basescu sustine in plenul Parlamentului un discurs despre politica interna a tarii. Mesajul sefului statului este ascultat doar de parlamentarii puterii, Opozitia refuzand participarea la sedinta.

Principalele declaratii ale presedintelui:

– Regret ca Opozitia nu este in Parlament.

– Nu este cea mai buna solutie sa subminezi Parlamentul.  Adresez din nou Opozitiei rugamintea de a reveni in Parlament.

– Am decis sa ma adresez Parlamentului avand in vedere ca s-au petrecut evenimente de interes major, cum ar fi schimbarea Guvernului, semnarea Tratatului fiscal si, de ce nu, criza de comunicare dintre majoritate si opozitie.

– In 2009, Romania ajunsese in situatia de a nu se mai putea imprumuta de pe piata, ceea ce a reclamat o interventie urgenta la Fond si la UE pentru ca Romania sa poata avea finantarea necesara.

– Va multumesc ca ati acceptat cu costul popularitatii dvs sa adoptarea de masuri severe.

– Nici un politician nu-si permite sa se gandeasca cu relaxare la faptul ca printre masuri se numara scadearea salariului cu 25% sau cresterea TVA.

– Au fost masuri extrem de dificile, pe care toti le-am luat cu inima stransa.

– Fara masuri de austeritate, am fi ajuns in situatia Greciei.

–  Avem datoria sa gasim solutii pentru ca, undeva in jurul datei de 1 iunie, sa reintregim salariile bugetarilor, chiar daca, in luna ianuarie, am avut un excedent fata de veniturile planificate in buget, iar in luna februarie am avut un minus de doua ori mai mare decat excedentul din ianuarie.

– Veti avea tot suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului nu va fi pe masura momentului si a nevoii de a restabili veniturile bugetarilor.

Seful statului a trimis, recent, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, in care ii informeaza ca doreste sa adreseze un mesaj pe teme de politica interna, in Parlament, in data de 7 martie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...