Noutati :

Traian Basescu solicita reexaminarea Legii ce introduce Bacalaureatul profesional! Citeste aici de ce!

9 octombrie, 2012 - 07:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Traian Basescu a semnat, luni, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru modificarea Legii invatamantului.

 

Acesta sustine ca insuficienta reglementarea a acestuia este de natura sa afecteze calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.
Presedintele precizeaza in cerere ca potrivit punctului 2, Articolului 1 alin. (4) din Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 73/2010 pentru modificarea Legii invatamantului nr. 84/1995, absolventii ciclului superior al liceului au posibilitatea de a dobandi diploma de bacalaureat profesional care le da dreptul de acces pe piata muncii, fara drept de acces in invatamantul superior. Totodata, examenul de bacalaureat profesional este reglementat, in termeni generali, in cuprinsul acestei legi.

„Consideram ca introducerea bacalaureatului profesional la o data ulterioara inceperii anului scolar, precum si insuficienta reglementarea a acestuia, este de natura sa afecteze calitatea invatamantului si buna desfasurare a examenului de bacalaureat pentru anul viitor. Intrarea in vigoare, la o luna dupa inceperea anului scolar, a unei legi care modifica modul de sustinere a bacalaureatului din acel an scolar este de natura sa genereze instabilitate și impredictibilitate. Apreciem ca elevii au nevoie de o intelegere amanuntita si aprofundata a optiunilor pe care le au, cel tarziu la inceputul anului scolar. Mai mult, chiar legea in discuție prevede, la punctul 3, Articolul 2 alin. (5) faptul ca modul de organizare și de desfașurare, precum și conținutul programelor de examen ale bacalaureatului profesional se dau publicitatii inainte de inceperea anului scolar”, se arata in cererea de reexaminare.

CITESTE MAI MULTE AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sistemul de invatamant este in continuare idiot.
    De ce e greu de inteles ca nu avem nevoie de directori si inspectori numiti politic ci de profesionisti care sa induca dorinta de a avea un minim de cunostinte necesare?
    Bacalaureatul ar trebui sa fie un test final de cunostinte generale dupa 12 ani,nu un examen de forta.
    Iar la bacalaureat ar trebui sa ajunga cei ce invata cat de cat;nu ar mai fi situatii de genul:termina liceul cu 8 sau 9 si iau sub 3 la BAC