Noutati :

Traian Basescu se intoarce la Cotroceni. UPDATE: Monitorul Oficial a publicat hotararea Curtii Constitutionale

27 august, 2012 - 06:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

UPDATE: Monitorul Oficial a publicat hotararea Curtii Constitutionale, procedurile pentru ca Traian Basescu sa revina la Palatul Cotroceni au fost indeplinite.

Hotararea Curtii Constitutionale privind referendumul de demitere a presedintelui a fost publicata in Monitorul Oficial, toate procedurile au fost indeplinite pentru ca Traian Basescu sa revina la Palatul Cotroceni.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata in 21 august, ca procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

Potrivit comunicatului dat publicitatii de CCR, Curtea a confirmat rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central si a constatat ca din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au raspuns „DA” la intrebarea „Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?”, iar 943.375 (11.15 %) au raspuns „NU”. Totodata, CC a constatat ca la referendum nu au participat cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca referendumul sa fie valabil in conformitate cu prevederile articolului 5 alineatul (2) din Legea referendumului.
________________________________

Parlamentul a luat act de hotararea Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui organizat pe 29 iulie.

Publicarea hotararii CCR in Monitorul Oficial a ramas ultimul pas necesar pentru revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni, lucru care s-ar putea intampla chiar luni seara. Sedinta plenului reunit al Parlamentului a avut loc cu o intarziere de doua ore. Initial, parlamentarii USL au anuntat boicotarea sedintei, caz in care nu ar fi existat cvorum pentru citirea deciziei CCR.

Dupa mai multe amanari, parlamentarii au asigurat in cele din urma cvorumul necesar (238 de parlamentari prezenti in sala de plen, in conditiile in care cvorumul necesar era de 217 parlamentari). Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat, dupa incheierea sedintei, ca democrat-liberalii nu au negociat cu niciun grup parlamentar pentru a fi indeplinit cvorumul.

Citeste mai multe pe www.hotnews.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. crucea matiii……