Noutati :

Traian Basescu: Romania este intr-un proces de crestere economica si incepe sa devina competitiva

31 iulie, 2011 - 07:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu s-a adresat din nou romanilor, printr-o conferinta de presa. Seful statului a vorbit despre situatia economica a Romaniei si a concluzionat ca evaluarea pentru anul 2011 se mentine.

Traian Basescu a prezentat o serie de elemente „de interes public”, urmand ca premierul Emil Boc sa detalieze in cursul zilei de luni. Iata subiectele abordate de Traian Basescu:

Programul derulat de guvern a contribuit in mod esential la consolidarea cresterii economice, s-au creat conditiile pentru o crestere economica relativ mica anul acesta si mai puternica anul viitor. De asemenea, tot ca urmare a derularii programelor guivernamentale, Romania si-a mentinut stabilitatea financiara.

S-a reluat cresterea economica, usoara dar s-a reluat, Romania este intr-un proces de crestere iar evaluarea pentru 2011 se mentine, crestere economica pentru 1,5%, urmand ca in 2012 sa inregistram o crestere de 3,7%, pe fondul evolutiilor internationale.

De asemenea, s-a constatat un lucru imbucurator, faptul ca Romania incepe sa devina competitiva. In anul de gratie 2008, cand am avut o crestere economica de 8%, deficitul de cont curent era de 13,5%. In momentul de fata, Romania a recuperat aceasta crestere de competitivitate si principalul motor este chiar exportul.

Aprecierea expertilor este ca in sistemul bancar nu exista riscuri.

Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala au constatat rezultatele privind tintele cantitative si agenda reformelor structurale si constatarea este ca toate obiectivele au fost atinse, mai putin arieratele la intreprinderile de stat.

Deficitul pe primele sase luni ale anului se incadreaza in tintele convenite cu cele trei institutii, fiind chiar mai mic decat cel prognozat, acest lucru datorandu-se: realizare a veniturilor cu putin peste cele prognozate, deci venituri mai bune. De asemenea, cheltuielile curente au fost mai mici decat cele prognozate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...