Noutati :

Traian Basescu propune ca dezbaterea Ponta-Iohannis sa aiba loc la Cotroceni. Iata in ce conditii

8 noiembrie, 2014 - 03:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
1

Pesedintele Traian Basescu a solicitat public celor doi candidati sa participe la o dezbatere la Palatul Cotroceni, asigurand in acelasi timp ca pe perioada pregatirilor si in timpul discutiilor nu se va afla acolo.

UPDATE: In legatura cu propunerea presedintelui, Klaus Iohannis a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este dispus ca deybaterea sa fie organizata „oriunde este o platforma publica, independenta, accesibila, celor doi candidati si intregii media” si ca „orice se poate negocia”.

In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a declinat oferta sustinand ca „echipa Basescu – Iohannis iese la rampa. Vor spectacol, nu dezbatere, pentru ca Iohannis fuge de invitatia televiziunilor. Ca de obicei, Basescu il ajuta pe iohannis, pentru ca el e omul lui. Ne-am saturat de scandalul dui Basescu din ultimii 10 ani. Televiziunile sunt cele mai serioase. Il asteptam pe Klaus Iohannis la tv incepand de luni seara”.

Redam mai jos propunerea venita de la presedintele Traian Basescu:

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a luat nota despre faptul ca cei doi candidati si echipele lor de campanie nu pot conveni asupra unui loc neutru, in care sa se desfasoare dezbaterea/dezbaterile dintre candidatii pentru functia de presedinte al Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta si domnul Klaus Werner Iohannis.

Convins ca dezbaterile sunt esentiale pentru democratie si pentru buna informare a electoratului, precum si de faptul ca dezbaterea/dezbaterile sunt dorite de cei doi candidati, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, face urmatoarea propunere pentru desfasurarea dezbaterilor dintre domnul Victor-Viorel Ponta si domnul Klaus Werner Iohannis:

1. Loc de desfasurare – Palatul Cotroceni, in Sala Unirii sau in Sala de Spectacole;
2. Preluarea de catre televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibra optica, in conditii tehnice excelente si egale pentru toate televiziunile nationale si locale care doresc. Mentionam ca in momentul de fata Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni si daca este nevoie se pot crea imediat facilitati suplimentare;
3. Capacitatea celor doua sali permite participarea a cate 50 – 70 de sustinatori din partea fiecarui candidat;
4. Disponibilitatea celor doua spatii (Sala Unirii si Sala de Spectacole) va fi asigurata in perioada 10 – 14 noiembrie 2014;
5. Moderatorul/moderatorii dezbaterii/dezbaterilor vor fi conveniti de cei doi candidati;
 6. Suportul tehnic pentru efectuarea transmisiei va fi asigurat de Societatea Romana de Televiziune (camere de luat vederi si operatori) si Serviciul de Telecomunicatii Speciale (semnal pentru televiziuni) ;
 7. Persoana de contact la Administratia Prezidentiala este doamna consilier de stat Delia Dinu, seful Protocolului Prezidential (tel. 021.312.11.56, fax 021.411.24.95, 021.430.61.51, mobil 0728.899.006, e-mail [email protected] sau [email protected]) ;
8. Administratia Prezidentiala, Societatea Romana de Televiziune si Serviciul de Telecomunicatii Speciale garanteaza deplina neutralitate a organizarii administrative si a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidatilor, sustinatorilor acestora, televiziunilor si radiourilor pe tot parcursul dezbaterii/dezbaterilor;
9. In cazul in care oferta este acceptata, acest acord va fi comunicat doamnei consilier de stat Delia Dinu de fiecare reprezentant al celor doi candidati urmand ca imediat, cu asistenta reprezentantilor candidatilor, sa se treaca la amenajarea salii alese.”

„In perioada pregatitoare, dar si in timpul dezbaterii/dezbaterilor presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu se va afla in Palatul Cotroceni”, mai arata mesajul.

Sursa: ziare.comInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Motivul refuzului confruntarii in formatul celor 4 dezbateri: B1, Realitatea, RTV, Antena 3 se acuza reciproc de partinire (propaganda), cu exceptia ultimelor doua intre ele. Acesta e un fapt notoriu. Prin urmare, niciuna dintre televiziuni nu va putea admite la final ca ansamblul celor 4 dezbateri s-a desfasurat intr-un cadru nepartinitor. Ca un corolar, cele 4 televiziuni recunosc ca ansamblul celor 4 dezbateri nu poate forma o opinie corecta si relevanta pentru public.

    De asemenea, studiourile de stiri sunt intrebuintate pentru dezbaterea actualitatii cotidiene, or alegerea presedintelui este un eveniment extraordinar, solemn, ce nu corespunde actualitatii cotidiene. Prin urmare, studiourile de stiri nu pot asigura solemnitatea unei dezbateri prezidentiale. Solemnitatea momentului ar fi inlaturata si de faptul ca moderatorii de stiri se acuza reciproc de partinire.

    Motivul propunerii unui cadru neutru: Asigura o suprafata plana ce va scoate in relief pentru public punctele tari si punctele slabe ale fiecarui candidat. In acest fel, devine mai usoara formarea unei impresii corecte si se reduce riscul dezamagirii pentru votantii ambelor tabere.