Noutati :

Traian Basescu face un avertisment dur. Ce are de spus cu privire la plata pensiilor?

23 iulie, 2014 - 09:14 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Romaniei a tinut sa explice de ce a retrimis la Parlament legea prin care CAS este redus la angajator. Cu toate ca sustine ca o reducere a CAS este o masura buna. Vezi ce a declarat Seful Statului!

„O reducere a CAS este o masura buna, pe care o sustin fara rezerve, in acelasi timp nu pot sa nu am rezerve legate de sustenabilitatea masurii. Aceasta este motivatia pentru care am trimis legea inapoi in Parlament, motivand oportunitatea ca motivatie a lipsei de sustenabilitate a masurii. Desi am cerut un document de la Guvern prin care reducerea CAS poate fi sustinuta, nu am primit niciun document. As reaminti ca prin reducerea CAS la societati, nu la salarii, se realizeaza o crestere de la 12.5 md. la peste 18 md a deficitului fondului de pensii. Am in vedere si efectul indexarii, care in conformitate cu legea pensiilor data de Guvernul Boc, trebuie sa aiba loc la inceputul anului. In acelasi timp, prin scrisoarea pe care am trimis-o Parlamentului, amintesc Parlamentul ca mai avem doua obligatii asumate prin tratate internationale: tratatul fiscal si ca efect al adoptarii acestei legi s-a generat si obligatia de a ajunge in 2015 la un deficit structural de -1% din PIB, ceea ce va insemna un deficit pe buget de 1,4-1.5. Asta inseamna ca pentru a nu reduce cheltuielile cu investitiile si personalul, guvernul ar trebui sa aiba o crestere a veniturilor cu 5.6 md. lei. O alta obligatie din perioada aderarii la NATO este de a avea un buget de 2% din PIB pentru cheltuielile la Aparare. Asta inseamna 2-4 miliarde lei, plus 11 – MTO, inseamna ca am avea nevoie de vreo 13 miliarde in plus fata de cifrele acestui an. Nu e o cifra usor de realizat. Daca privim la executiile bugetare de anul trecut, constatam ca guvernul a efectuat trei rectificari bugetare, toate negative, premierul neintelegand ce se intampla cu economia, compara 2013 cu 2012. In acest an, deficitul de incasari este de 2.4 miliarde. Cat de credibil e atunci cand va avea bani?”, a spus Basescu.

Citeste mai mult! Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...