Traian Basescu, dupa intalnirea cu delegatia FMI: criza nu s-a terminat in Romania

Criza economica nu s-a terminat inca nici in Europa, nici in Romania si exista riscul ca ea sa vina iar peste noi, a spus presedintele Basescu la intalnirea pe care a avut-o cu delegatia FMI. La intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International, presedintele Traian Basescu a amintit ca in Europa criza nu s-a incheiat si ca este nevoie de multa prudenta in fiecare tara, pentru ca exista riscul reizbucnirii crizei nu doar in Romania, ci in intreaga Europa. Traian Basescu a dorit sa afle concluziile expertilor FMI care-si vor incheia luni misiunea in Romania. Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, i-a spus insa presedintelui ca urmatoarea transa de 900 de milioane de euro din imprumutul FMI nu va fi acordata decat dupa ce Guvernul isi va plati o mare parte din datoriile de 1,5 miliarde de lei catre firmele private. De la Cotroceni echipa Fondului s-a dus la o intalnire cu conducerea Partidului National Liberal. Seful delegatiei le-a cerut liberalilor sa pregateasca propuneri pentru urmatorul acord care ar putea fi incheiat cu Fondul in primavara.

Criza economica nu s-a terminat inca nici in Europa, nici in Romania si exista riscul ca ea sa vina iar peste noi, a spus presedintele Basescu la intalnirea pe care a avut-o cu delegatia FMI.

La intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International, presedintele Traian Basescu a amintit ca in Europa criza nu s-a incheiat si ca este nevoie de multa prudenta in fiecare tara, pentru ca exista riscul reizbucnirii crizei nu doar in Romania, ci in intreaga Europa.

Traian Basescu a dorit sa afle concluziile expertilor FMI care-si vor incheia luni misiunea in Romania.

Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, i-a spus insa presedintelui ca urmatoarea transa de 900 de milioane de euro din imprumutul FMI nu va fi acordata decat dupa ce Guvernul isi va plati o mare parte din datoriile de 1,5 miliarde de lei catre firmele private.

De la Cotroceni echipa Fondului s-a dus la o intalnire cu conducerea Partidului National Liberal.

Seful delegatiei le-a cerut liberalilor sa pregateasca propuneri pentru urmatorul acord care ar putea fi incheiat cu Fondul in primavara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...