Traian Basescu asteapta partidele la consultari, marti

Presedintele Romaniei le-a adresat partidelor o invitatie la consultari. Discutiile se vor tine pe baza a trei teme: perspectiva relatiilor cu FMI, perspectiva intrarii Romaniei in spatiul Schengen si concluziile Consiliului European de toamna. Discutiile ar trebui sa aiba loc marti, la ora 12.00, a precizat seful statului. PNL nu participa, PSD decide luni Deputatul PNL, Mihai Voicu, a declarat ca partidul din care face parte nu va participa la aceasta intalnire. „Nu participam la astfel de consultari. Vom merge doar in cazul extrem prevazut in Constitutie”, a spus Voicu. Este posibil ca nici social-democratii sa nu participe la discutiile de marti. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a  declarat ca partidul nu a luat inca o decizie in acest sens, dar ca exista sanse mari care PSD sa nu participe la intalnire. Social democratii vor lua o hotarare luni. Traian Basescu, aflat la Bruxelles, a enumerat si o serie masuri pe care UE le va adopta in viitorul apropiat. Presedintele a anuntat crearea unui mecanism de permanent de gestionare a crizelor, care este necesar pe termen mediu si lung. Dreptul la vot al statelor care nu vor respecta acest mecanism ar putea fi suspendat pe o perioada limitata, a explicat liderul Romaniei. „S-a spus stop tarilor cu comportament iresponsabil fata de nevoia de stabilitate a celorlalte state”, a mai precizat Traian Basescu. „Aceste masuri prins extraordinar de bine in Romania”, a adaugat presedintele. Aceste noi exigente create nu vor mai permite abuzuri, iar sanctiunile vor fi drastice pentru statele care incalca regula jocului, a mai precizat Traian Basescu.

Presedintele Romaniei le-a adresat partidelor o invitatie la consultari. Discutiile se vor tine pe baza a trei teme: perspectiva relatiilor cu FMI, perspectiva intrarii Romaniei in spatiul Schengen si concluziile Consiliului European de toamna. Discutiile ar trebui sa aiba loc marti, la ora 12.00, a precizat seful statului.

PNL nu participa, PSD decide luni

Deputatul PNL, Mihai Voicu, a declarat ca partidul din care face parte nu va participa la aceasta intalnire. „Nu participam la astfel de consultari. Vom merge doar in cazul extrem prevazut in Constitutie”, a spus Voicu.

Este posibil ca nici social-democratii sa nu participe la discutiile de marti. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a  declarat ca partidul nu a luat inca o decizie in acest sens, dar ca exista sanse mari care PSD sa nu participe la intalnire. Social democratii vor lua o hotarare luni.

Traian Basescu, aflat la Bruxelles, a enumerat si o serie masuri pe care UE le va adopta in viitorul apropiat. Presedintele a anuntat crearea unui mecanism de permanent de gestionare a crizelor, care este necesar pe termen mediu si lung. Dreptul la vot al statelor care nu vor respecta acest mecanism ar putea fi suspendat pe o perioada limitata, a explicat liderul Romaniei.

„S-a spus stop tarilor cu comportament iresponsabil fata de nevoia de stabilitate a celorlalte state”, a mai precizat Traian Basescu. „Aceste masuri prins extraordinar de bine in Romania”, a adaugat presedintele.

Aceste noi exigente create nu vor mai permite abuzuri, iar sanctiunile vor fi drastice pentru statele care incalca regula jocului, a mai precizat Traian Basescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...