Noutati :

Traian Basescu: „Deciziile de la Bruxelles fac din Uniunea Europeana un urias santier care se reconstruieste“

11 decembrie, 2011 - 05:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Traian Basescu a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit despre summitul de la Bruxelles si despre implicarea Romaniei! Seful statului a spus ca „nu avem mecanisme care sa sustina disciplina bugetara“

Seful statului: „Atat in folclorul politic, cat si in acceptiunea larga a economistilor, s-a instaurat cifra magica 3. Deficit de 3%. Atata timp cat il ai, esti in regula. Obligatia din acest act, extrem de important al Uniunii, destinat sa sustina moneda euro, fixeaza un deficit de maxim 0,5%„.

Basescu a aratat si care este una dintre cauzele principale ale crizei fundamentale la care s-a ajuns. „Una din cauzele fundamentale pentru care s-a ajuns la aceasta criza de neincredere in statele Uniunii a fost ascunderea miezului pactului de crestere, care spunea de deficit de maxim 0,5%, cu recomandarea de a merge pe excedente, pentru a asigura stabilitatea in UE„.

Ca o concluzie, Basescu a aratat ca „aceasta criza ne-a facut sa descoperim cateva realitati si sa le tratam altfel”: Nu avem mecanisme care sa sustina disciplina bugetara. Aceste mecanisme nu exista nici in acest moment„.

Presedintele a precizat ca, in acest moment, UE este un urias santier: „Aceste constatari ne-au facut sa transformam UE intr-un urias santier. Deciziile de la Bruxelles fac din UE un urias santier care se reconstruieste, institutional. imping lucrurile catre ce deja s-a decis si anume ca UE se completeaza cu o uniune fiscala si economica. Toate deciziile imping de la o uniune monetara la o uniune fiscala si economica„.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...