Traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara!

TIMISOARA. Ninsoarea cazuta in ultimele ore in Timisoara nu a afectat, cel putin deocamdata, traficul aeronavelor pe cel mai mare aeroport regional din tara, cel de la Timisoara.

Inca de la primele ore ale zilei, utilajele de deszapezire au actionat pentru curatirea pistei si a suprafetelor de miscare. Plugurile au fost cele care au indepartat stratul de zapada asternut si care a acoperit pista de aterizare-decolare. Activitatea de dezapezire se realizeaza cu 11 utilaje care sunt pregatite sa intervina, intre operatiunile de aterizare-decolare astfel incat sa nu fie necesara inchiderea aeroportului.

Cu toate acestea, pot aparea intarzieri fata de orarul anuntat, intarzieri cauzate in principal de opertiunile de degivrare ale aeronavelor care trebuie realizate conform unor proceduri standard. Deoarece aceste operatiuni sunt efectuate dupa imbarcarea pasagerilor, este posibil sa se inregistreze mici intarzieri, de 10-15 minute, fata de orarul obisnuit.

Suntem pregatiti sa actionam atat cu oameni, cat si cu utilaje pentru a asigura decolarea si aterizarea aeronavelor in cele mai bune conditii. Deoarece Aeroportul International Timisoara poate procesa un numar mare de pasageri, intr-un timp relativ scurt, suntem pregatiti sa preluam si aeronave care nu pot ateriza pe alte aeroporturi”, a declarat directorul AIT Cornel Samartinean.

Conducerea aeroportului a pus in functiune un comandament de iarna si, la nevoie, va fi suplimentat si numarul de angajati pentru a putea interveni in cazul in care ninsoarea se va intensifica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...