Noutati :

Trafic in crestere la Aeroportul International Timisoara. Mai multe curse aeriene au fost suplimentate!

7 aprilie, 2015 - 03:05 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Primele trei luni au insemnat pentru Aeroportul International Timisoara o crestere a traficului aerian, atat in ceea ce priveste numarul de pasageri, al zborurilor, cat si al traficului cargo.

In primele trei luni ale anului 2015 a fost inregistrata o crestere a numarului de pasageri cu 26%, comparativ cu anul precedent. Astfel, daca in perioada ianuarie-martie 2014, 154.030 de pasageri au calatorit de pe Aeroportul Timisoara, in aceeasi perioada a anului 2015 au fost inregistrati 194.145 pasageri. In anii precedenti, o pondere importanta a traficului aerian de pasageri o reprezenta traficul de tranzit, insa incepand cu 2014, pasagerii sunt preponderent originari din Timisoara si din regiunile adiacente.

O crestere insemnata apare si la numarul zborurilor, daca in primele 3 luni ale lui 2014 – 2324 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timisoara, in 2015, numarul acestora a crescut cu 12,5%, inregistrandu-se un numar de 2615 zboruri. si gradul de ocupare al aeronavelor a crescut, de la o medie de 66 de pasageri pe aeronava la 74 de pasageri.

Si traficul cargo a inregistrat o crestere de 25%: de la 466,26 tone in ianuarie-martie 2014, la 581,86 de tone primele trei luni ale acestui an.

“Cresterea numarului de pasageri nu este deloc surprinzatoare deoarece am purtat negocieri intense cu companiile aeriene sa introduca noi destinatii. Astfel, de la finele lui 2014, au fost incluse patru noi destinatii directe de la Timisoara, spre Frankfurt, Memmingen, Bruxelles si Bari. Deoarece din martie a mai fost inclusa o destinatie noua, este vorba de Torino, iar din luna mai incep si cursele charter spre Turcia si Grecia, suntem convinsi ca aceasta tendinta se va pastra pe tot parcursul acestui an”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu

Incepand cu programul de vara, la Aeroportul International Timisoara au fost suplimentate frecventele pentru 5 destinatii. Este vorba de Bologna, Valencia, Treviso, Londra si Antalya.

Cursa de Bologna va zbura in zilele de marti, joi si sambata cu plecare din Timisoara de la ora 21.10. Avionul cu destinatia Londra va decola de la ora 17.40 de 5 ori pe saptamana, in fiecare zi de marti, miercuri, joi, sambata si duminica.

Cele doua curse suplimentare – Bologna (ziua de marti) si Londra (ziua de sambata) au fost posibile si datorita anularii curselor de marti si sambata Arad-Bergamo.

De asemenea, au fost suplimentate si cursele spre Valencia (in zilele de luni si vineri de la ora 17.40) si Treviso (in zilele de marti, joi si sambata, cu plecare de la ora 6.35).

Destinatia Antalya – cursa charter – va avea 4 frecvente saptamanale cu plecare din Timisoara luni de la ora 12.00 si 17.47, joi de la ora 12.00 si vineri de la ora 13.45.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...