Noutati :

Traditiile romanesti, promovate la Viena, la cel mai mare targ de turism al Austriei

23 ianuarie, 2014 - 10:16 AM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

Agentia de Turism Ultramarin a participat la Viena, in perioada 16 – 19 ianuarie la cel mai mare Targ de turism al Austriei, ce a reunit 800 de expozanti din 70 de tari si peste 150.000 de vizitatori pe durata celor patru zile de targ.

Imaginea pe care Romania a prezentat-o la acest targ a fost la inaltime, standul Romaniei fiind extrem de bine amenajat, cu imagini atractive si totodata foarte bine pozitionat, intre cel al Italiei si cel al Turciei, destinatii atractive pentru piata austriaca. Pentru prima data, Primaria Timisoara a participat la acest targ cu informatii despre potentialul turistic al capitalei Banatului.

Cred ca am inceput bine anul 2014: exista interes pentru destinatia Romania. Imaginea tarii noastre este una pozitiva si sper ca numarul turistilor de pe piata austriaca ce doresc sa viziteze Romania va creste”, a declarat managerul Agentiei de turism Ultramarin, Gabriela Petcana, in urma participarii la Targul de la Viena.

Reprezentantii Agentiei de turism Ultramarin au discutat in cele patru zile atat cu turisti interesati sa viziteze tara noastra individual, cat si cu agentii de turism care doresc sa includa Romania ca destinatie turistica in programele pentru anul 2015.
In cadrul Targului, in 17 ianuarie s-a desfasurat si o Seara Romaneasca, la care au participat un mare numar de persoane private, dar si oficialitati romane prezente la Viena. Austriecii au asistat la un spectacol de dansuri populare, dar si la demonstratii de mestesuguri populare romanesti. Tot atunci, a avut loc lansarea cartii lui Adrian Majuru, Stadt der Verlockungen – pas vormoderne. Bukarest zwischen Orient und Europa, in organizarea Institutului Cultural Roman.
In aceasta perioada a anului, la Viena are loc si Balul Regiunilor, ocazie cu care fiecare zona a Austriei se prezinta cu o delegatie imbracata traditional, insotita de o fanfara si isi promoveaza traditiile si cultura specifice.

Prezenta la eveniment, managerul Agentiei de Turism Ultramarin, Gabriela Petcana, a declarat: „M-a impresionat faptul ca austriecii isi pastreaza traditiile, muzica, costumele. La acest bal au participat peste 5000 de persoane, aproape toti imbracati in costume traditionale. Cred ca s-ar putea face ceva similar si in Romania. Este necesar sa ne regasim traditiile dupa 50 de ani de comunism si pentru aceasta incepand cu acest an, am initiat programul 50 de UltraWeekenduri in Romania, program pe care l-am prezentat si la Viena si care s-a bucurat de un ineres dedosebit in randul austriecilor.”

In cadrul proiectului “Iubeste Romania ta”, Agentia de turism Ultramarin impreuna cu Clubul Banatean de Turism organizeaza in fiecare weekend o excursie tematica in Romania, in locatii unde turistii pot (re)descoperi traditiile si obceiurile romanesti, pastrate in comunitatile satesti. Mai multe detalii puteti gasi aici!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...