Toxiinfectie alimentara la cantina Liceului Azur din Timisoara. 5 elevi au ajuns cu Salvarea, la spital!

Mai multi elevi de la Liceul Azur din Timisoara s-au imbolnavit dupa ce au luat cina la cantina unitatii de invatamant. Cinci dintre ei au fost transportati la spital, cu Salvarea.

„Au ajuns la noi cinci copii, cu varsta in jur  de 17 ani, cu toxiinfectie alimentara. Posibil sa fi fost de la cascavalul pane pe care l-au servit la cina, pentru ca toti au spus ca au mancat acelasi lucru. La o ora dupa ce au consumat cina au inceput sa se simta rau. Cei cinci au fost consultati, dar pentru ca simptomatologia era una minora li s-a prescris regim si medicamentatie si nu au necesitat internare”, a declarat Virgil Musta, purtator de cuvant la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

In total, in jur de 30 de elevi au spus ca s-au simtit rau dupa ce au mancat cascaval pane la cina, dar doar cinci dintre ei au avut nevoie de ingrijiri medicale.

” Este vorba de cinci eleve, una de 18 ani si alte patru cu varsta cuprinsa intre 15  si 17 ani. Seara au inceput sa se simta rau, drept pentru care cei de la unitatea de invatamant au decis sa sune la Savlare. Au fost transportate mai intai la Spitalul de Copii, apoi la cel de Boli Infectioase, unde li s-a pus diagnosticul de toxiinfectie alimentara. Acum sunt in stare buna, sub tratament. Liceul Azur nu foloseste cantina proprie pentru pregatirea mancarii, pentru ca au fost probleme cu niste infiltratii de apa in bucatarie. S-au facut demersurile necesare catre primarie, pentru remedierea situatiei, am inteles ca lucrarea a fost trecuta pe o lista de prioritati, dar cum nu a fost rezolvata, conducerea liceului a luat hotararea sa incheie, in mod legal, un contract cu o firma de catering. Asadar, responsabilitatea pentru cele intamplate ii revine in totalitate acestei firme, care aduce periodic certificatele necesare, iar pana acum acestea au fost in regula”, a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Directia Sanitar Veterinara si Autoritatea de Sanatate Publica au demarat cercetarile pentru a descoperi care au fost cauzele care au dus la imbolnavirea elevilor si cine se face vinovat de aceasta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.