Noutati :

Totul despre inscrierile in clasa pregatitoare. De ce acte este nevoie, unde se depun cererile si ce criterii trebuie indeplinite?

12 februarie, 2015 - 05:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Parintii sunt obligati sa ii inscrie la clasa pregatitoare pe copiii care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2015 inclusiv. Copiii care implinesc 6 ani dupa aceasta perioada, si pe care parintii vor sa ii inscrie la scoala, vor sustine in perioada 17 februarie – 11 martie evaluarea dezvoltarii psihosomatice, la solicitarea parintelui.

Inscrierile vor avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

A. Prima etapa: 23 februarie – 3 martie
– inscrierile se fac in perioada 23 februarie-3 martie, la scoala, de luni pana vineri, intre orele 08:00 – 20:00
– inscrierile se fac si sambata, intre orele 09:00 – 13:00
– parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.
– 20-21 martie: afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa

B. A doua etapa: 24 martie – 3 aprilie
– Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa.
– Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.
– 10 aprilie: afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi, dupa prima etapa

Unde vor avea loc inscrierile?
•La scoala la care parintele doreste inscrierea copilului.
•Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la scoala la care parintele doreste inscrierea copilului.
•Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, pe un formular disponibil la adresa www.edu.ro, in sectiunea Inscriere in invatamantul primar. Formularul va fi disponibil online din data de 23 februarie.
•Dupa completarea cererii online, parintele va trebui sa mearga la scoala la care doreste inscrierea copilului, pentru validarea cererii.

Care sunt actele necesare pentru inscriere?
•Cerere-tip de inscriere
•Copie si original dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal
•Copie si original al certificatului de nastere al copilului
•Documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare/clasei I (acolo unde este cazul).
•Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale si/sau specifice (acolo unde este cazul).

La ce scoala poate fi inscris un copil?
Parintele poate opta:
•a. pentru inscrierea la scoala de circumscriptie – in aceasta situatie, copilul este automat inscris.
•b. pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie – in aceasta situatie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si, ulterior, a celor specifice de departajare.

ATENTIE! Parintele poate solicita ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...