Toti elevii din Timisoara s-ar putea intoarce fizic la scoala, de marti. Ministrul Educatiei anunta ca nu va mai fi vineri ziua cand se stabileste scenariul in invatamant, ci poate fi oricand se intra in verde

TIMISOARA. De marti toti elevii din Timisoara s-ar putea intoarce in banci, fizic, indiferent de clasa. Aceasta dupa ce ministrul Educatiei a anuntat ca se va renunta la luarea zilei de vineri drept zi de referinta pentru actualizarea scenariilor in scoli.

Aceasta intrucat vineri, la Timisoara rata de infectare cu COVID era de 1,06 la mie si astfel hotararea a fost ca in continuare sa vina la cursuri fizic doar elevii din clasele primare si din anii terminali, ceilalti ramanand inca o saptamana in online.

Rata insa avea sa scada si sambata si duminica sub aceasta valoare.

Daca ordinul se schimba si e publicat in Monitorul Oficial, chiar luni ar putea fi intrunit Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis prin care sa se ia hotararea ca toti copiii sa revina fizic in banci.

Cu alte cuvinte, la nivel local sa poata fi luata de pe o zi pe alta decizia, imediat ce rata incidentei cazurilor ajunge in verde, sub 1 la mia de locuitori.

În urma discuțiilor pe care le-am avut în calitate de ministru al Educației cu ministrul Sănătății, înțelegându-se importanța prezenței fizice în școlile românești, există disponibilitatea de modificare a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, la alineatul 3 din articolul 2 care prevede că scenariul de funcționare a unității de învățământ se actualizează săptămânal, cu referința la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică”, a explicat Sorin Cîmpeanu pentru edupedu.ro.

Se vor păstra toate celelalte condiții din ordinul comun, dar se va da posibilitatea actualizării scenariului de funcționare începând cu ziua următoarei zilei în care rata de infectare a coborât sub pragul de 1 la mie, pe baza propunerii inspectoratului școlar, cu avizul DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, a mai declarat Cîmpeanu.

Zoltan Nemeth: E posibil ca maine sa apara modificarea ordinului si vom actiona in consecinta

Prefectul de Timis, pregatit sa intruneasca de indata Comitetul pentru Situatii de Urgenta pentru a schimba scenariul scolilor din Timisoara si celelalte localitati in care copiii sunt inca in online, desi rata de infectare e sub 1 la mie.

Asteptam publicarea in Monitorul Oficial a modificarii ordinului in cauza, si autoritatile vor actiona in consecinta dupa ce avem reglementarea legala a anuntului facut de catre domnul ministru al Educatiei. Conform anuntului domnului ministru, e posibil ca maine sa apara modificarea ordinului„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro prefectul de Timis Zoltan Nemeth.

Amintim ca, vineri, orasele București, Cluj, Brașov, Oradea, dar si Timisoara si alte peste 600 de orașe si comune erau în scenariul galben de functionare a scolilor, clasele V-VII, IX-XI functionand online.

Rata de infectare la Timisoara in ultimele zile:
vineri 1,06 la mia de locuitori
sambata 0,96 la mie
duminica 0,86 la mie

CITESTE SI: Doar 9 noi cazuri coronavirus in Timisoara. Au fost raportate 4 decese, in ultimele ore in Timis, iar rata de infectare se mentine sub 1 la mia de locuitori

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Je spune:

  Cel mai tare e ca acum se lucreaza cel mai intens in jurul scolilor,sc 30 nu mai zic ,ca sa fie cat se poate de aglomerat RUSiNE sa va fie

 2. Robulica spune:

  QUI VADIS 🙂 sau
  ETERNA virgulă
  terra-cota …!