Toti angajatii trebuie sa stie asta! Ce se schimba in Codul Muncii?

Principalele noutati pe care le aduce noul cod al Muncii se refera la modificarea contractului individual de munca, durata concediului si sporurile pe care angajatii le primesc daca lucreaza ore suplimentare.

Proiectul de lege adoptat de senat obliga angajatorul sa ii transmita in scris salariatului orice propunere de modificare a contractului individual de munca. Si salariatul are obligatia sa ii raspunda angajatorului tot in scris, in termen de maxim 10 zile, iar orice schimbare a actului de angajare trebuie sa se faca in maximum 15 zile din momentul comunicarii raspunsului.

Conform noul cod al Muncii, salariatii cu fractiuni de norma vor avea mai putin concediu. In prezent, numarul zilelor de concediu este acelasi, atat pentru cei care lucreaza cu norma intreaga cat si pentru salariatii cu norma partiala. Noile reglementari prevad ca numarul zilelor de concediu sa fie acordate proportional cu timpul efectiv lucrat.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.