Noutati :

Tot mai multi romani isi fac asigurari de viata

13 iulie, 2016 - 01:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Piata asigurarilor de viata este in crestere, foarte aproape de varful atins in 2008. Asigurarile de viata au avut o crestere de peste 10,8% anul trecut, potrivit cifrelor ASF, ajungand la un nivel de peste 1,81 miliarde de lei dupa caderea suferita in perioada 2013 – 2014, ca urmare a rascumpararilor de polite, si se reapropie de nivelul anului 2008, cand se situa la un volum de 1,87 miliarde de lei.

Cu toate acestea, Romania ramane pe ultimul loc in Europa – locul 6 in ECE, dupa volumul primelor brute subscrise – in aproape toate privintele: densitatea asigurarilor, media investitiilor intr-o asigurare de viata este de aproximativ 18 Euro, asta in timp ce elvetienii, de exemplu, dau si de o mie de ori mai mult.

Romanii sunt in continuare sceptici in privinta asigurarilor de viata, principalele motive fiind: lipsa educatiei (considera costurile prea mari pentru a fi accesibile indiferent de valoarea venitului), superstitiile (“daca atrag pericolul prin incheierea unei astfel de asigurari”), lipsa responsabilitatii (“nu mi se poate intampla mie”).

metropolitan3

Cum te ajuta un consultant?

Consultantii sunt cei care pot analiza nevoile complexe ale clientilor si pot raspunde acestora prin oferte relevante. Ei sunt cei care asculta oamenii si discuta cu ei despre protectia lor si a familiilor lor. Pentru ei un portofoliu de clienti este de fapt un grup de oameni pentru care ajung sa fie un partener de incredere sau poate chiar un bun prieten, iar activitatea din cadrul Metropolitan Life e perceputa ca propria lor afacere, de aici si spiritul antreprenorial sustinut de companie.

Care este rolul asigurarilor de viata?

Compania Metropolitan Life va continua sa investeasca in educatia financiara a consumatorilor romani, explicand rolul asigurarilor in viata lor prin doua metode:

Integreaza in activitate proiecte globale de CSR, axate pe educatia financiara. Programul ”Schimbam vieti” (Life Changer) a fost relansat anul acesta la nivel national in mai, cu sustinerea Metropolitan Life si Junior Achievement Romania, din dorinta de a sprijini elevii de gimnaziu din 19 localitati din Romania sa dobandeasca notiuni si abilitati elementare de educatie financiara, necesare vietii de adult. Printre aceste localitati se numara si Timisoara. Programul din Romania este parte a initiativei dezvoltate de Junior Achievement, cu sprijinul MetLife Foundation, in 18 tari din Europa si Orientul Mijlociu, cu scopul de a oferi tinerei generatii suport in exersarea abilitatilor necesare pentru o viata sigura si independenta financiar.

metropolitan1

Educatia financiara este sustinuta de Metropolitan Life!

Compania sustine educatia financiara prin implicarea in proiecte de CSR: Metropolitan Life si Fundatia MetLife au acordat, in 2015, o finantare totala de 500,000 USD pentru proiectele de CSR. Acestea vor fi continuate si in 2016 si 2017 si sprijina incluziunea sociala si financiara, precum si educatia financiara a copiilor si a tinerilor din diferite categorii sociale. In plus, in 2016, planuieste sa investeasca 200,000 USD in proiecte locale de CSR, folosind fonduri locale.

Totodata, Metropolitan Life a dezvoltat o structura echilibrata de distributie, oferind diversitate si acces multiplu, si pe care o perfectioneaza constant in functie de nevoile si profilurile clientilor, astfel:

Investitii constante in dezvoltarea agentiei – unul dintre canalale importante de vanzari, prin digitalizarea procesului de vanzare, introducerea unor module noi de training online pentru manageri si consultanti si cresterea fortei de vanzari.

Segmentul B2B – analizele de piata au aratat oportunitatea de dezvoltare in aceasta arie, astfel ca Metropolitan Life este pregatit sa raspunda organizatiilor, in special segmentului de IMM-uri, cu un portofoliu de produse adecvat. Daca privim industria HR, atat la nivel global, cat si pe plan local, observam o tendinta de intensificare a competitiei corporatiilor pentru talente. Calitatea si retentia angajatilor sunt dezideratele la care organizatiile sunt din ce in ce mai atente, si le adreseaza prin oferte salariale motivante, dar si beneficii extra salariale variate.

Bancassurance – Metropolitan Life continua sa colaboreze cu 11 parteneri, atat banci, cat si institutii financiare. Anul acesta, Metropolitan Life a semnat un parteneriat strategic cu Banca Transilvania, prin care clientii bancii pot beneficia de pachete de asigurare de viata atasate creditelor de consum.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...