Tot ce vrei sa stii despre Timisoara turistica poti afla rapid pe telefonul tau mobil, intr-un singur loc! Cum e posibil?

TIMISOARA. Premierele Timisoarei, harta orasului, informatii utile despre cazari, transport, servicii publice, dar si alte informatii utile pentru cei care viziteaza Timisoara ar putea fi incluse intr-o aplicatie pe telefonul mobil.

Un proiect de hotarare in acest sens a fost promovat de consilierii locali ai PNL Timis Adelina Tarziu si Stefan Sandu, precum si de primarul Nicolae Robu. Proiectul urmeaza sa fie supus votului consilierilor locali.

Timisoara, orasul nostru, trebuie promovata, inclusiv prin solutii informatice moderne, adaptate vremurilor in care traim si ne dezvoltam! Aplicatia mobila Visit Timisoara va face parte dintr-un kit complet de promovare turistica a orasului Timisoara. Aplicatia se adreseaza turistilor romani si straini care viziteaza Timisoara si va fi disponibila in limba romana si in limbile engleza, franceza, germana, italiana, saiba si maghiara, pentru telefoane si tablete Android iOS si Windows„, se arata in proiect

Aplicatia va contine informatii despre premierele Timisoarei, harta orasului, un tur virtual, informatii despre cazari, transport, taxi, service auto, magazine, urgente medicale, farmacii, teatre, muzee, universitati, calendarul evenimentelor etc.

Interfata interactiva va fi conceputa pentru a fi utila turistilor, ajutandu-i sa se orienteze prin GPS si oferindu-le informatii despre evenimentele si obiectivele turistice de interes. Vor fi postate inclusiv video-uri de prezentare si promovare a orasului Timisoara. Harta – personalizată = Un sistem de marcare a obiectivelor importante, cu steaguri si placute informative. Totodata, aplicatia cuprinde detalii despre mijloacele de transport si facilitatile de cazare (inregistrate pe Booking.com şi Trip Advisor.) din Timisoara si din imprejurimi. Aplicatia va fi promovata pe Fecenook, Twotter si Instagram„, se mai arata in acelasi proiect.

Aplicatia ar putea fi promovata pe pagina de internet a Primariei Timisoara si, in cazul in care va fi adoptata si pusa in aplicare, va fi inserata in materialele de promovare a evenimentelor culturale, artistice, sportive si turistice din oras organizate de catre Primaria Timisoara.

Foto: eyeinthesky.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. un cetatean spune:

  buna initiativa.bravo.

 2. Munteanu Ionuț spune:

  O asemenea aplicație există de mai bine de un an în Timișoara. Mai mult de atât, am insistat un an de zile pe lângă Primăria Timișoara să colaboreze și să co-finanțeze proiectul Timișoara City App, alături de compania noastră, Eventya, așa cum au făcut-o primăriile din Sibiu și Cluj.

  În final am renunțat să mai batem la uși care nu se deschid nici măcar pentru a ne face cunoscută propunerea. Așa că am lansat și susținem prin eforturi proprii o aplicație care promovează Timișoara, dar este și un sistem informațional pentru locuitorii acestui oraș.

  Găsiti Timișoara City App aici: http://www.eventya.net/apps. Evident, este gratuită.

  Ionuț Munteanu, CEO Eventya