Noutati :

Torontalului, Michelangelo, Closca si Polona vor fi gata anul acesta, promite Primaria Timisoara

1 martie, 2011 - 02:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Executivul primariei a decis sa investeasca anul acesta in drumurile din oras aproape 19 milioane de lei, pentru apa canal in jur de 7 milioane, pentru reabilitarea termica a cladirilor 3,7 milioane de lei, in timp ce pentru iluminatul public se investesc 8,2 milioane de lei, a anuntat seful Directiei Tehnice, viceprimarul Sorin Grindeanu.

Calea Torontalului, strada Closca, intersectia Michelangelo sau strada Polona sunt cele mai importante obiective pe care municipalitatea vrea sa le termine in acest an.

„Vorbim de strada Closca, vorbim de amenajarea intersectiei zona Michelangelo, cea mai circulata intersectie din oras, vorbim de cateva zeci strazi ca si amenajare. Sunt proiecte importante. Calea Torontalului trebuie sa se termine in anul 2011. Toate aceste lucrari inseamna investitii, o parte pe proiect cu finantare europeana, o parte pe finantare locala”, explica viceprimarul Sorin Grindeanu.

La intersectia din zona Michelangelo, momentan se asteapta semnaturi de la Ministerul Dezvoltarii, iar mai apoi va porni licitatia. Reprezentantii municipalitatii vor sa largeasca strada Aleea Sportivilor la trei benzi, pentru ca traficul sa fie mai liber. Lucrari vor avea loc si la podul de la Uzina de Apa, unde exista probleme de consolidare.

Edilul face un apel la institutiile partenere pentru simplificarea procedurilor de obtinere a fondurilor europene, pentru ca birocratia ii pune prea mult bete in roate. El spera ca toate proiectele sa fie demarate in acest an.

Cat despre reabilitarea termica a blocurilor, Grindeanu spune ca asociatiile de proprietari nu se inghesuie sa faca parteneriat cu primaria, conform noii proceduri anuntate de Ministerul Dezvoltarii. „Noul program, cel cu credite la asociatia de locatari, nu are niciun efect. Si asa sunt unele asociatii care nu au putut sa-si plateasca aproape intreaga suma corespunzatoare la 20 la suta, cum era pe vechiul program, d’apai sa plateasca 70 la suta. Noi suntem dispusi sa facem parteneriat, daca exista asociatii. Am facut si anunturi publice, dar nu a venit nimeni. Asta dovedeste ca programul gandit de doamna ministru Elena Udrea este un program prost”, a afirmat Sorin Grindeanu.

In ceea ce priveste canalizarea din Ciarda Rosie, dupa cum www.opiniatimisoarei.ro a semnalat, viceprimarul a tinut sa precizeze faptul ca nu se opresc lucrarile la canalizare si ca pana la sfarsitul mandatului sau, in anul 2012, toate strazile din oras vor avea apa si canal.

„Pe acea lista figurau investitii de tipul podul din Calea Sagului, Torontalului, strazi, apa canal, in special in zona Ciarda Rosie. In momentul in care am gandit bugetul pe anul 2011 vreau sa va spun ca nu am eliminat acele pozitii, ci le-am pastrat, am diminuat sumele, pentru ca nu am putut, conform prevederilor legii, sa cuantificam, ca si venituri, ceea ce vom vinde pe parcursul anului 2011 pe Legea 112 si eventualele credite pe care mai putem sa le luam. Astea nu s-au putut cuantifica ca si venituri, dar se vor putea cuantifica la rectificarile bugetare viitoare si acele investitii de apa canal sa fie realizate”, ne-a declarat seful Directiei Tehnice.

Nici in zona Freidorf nu vor mai fi probleme cu canalizarea, promite viceprimarul. Acesta a trimis o dispozitie celor de la Aquatim, care au castigat recent un proiect european de 120 de milioane de euro, sa aiba ca prioritate strazile din Freidorf care nu au apa si canal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...