Topul cartierelor cu cele mai ieftine apartamente din Timisoara. Surpriza legata de preturi in raport cu zonele premium

TIMIȘOARA. Piața imobiliară din Timișoara, deși într-o continuă dinamică, a înregistrat și anumite constante de-a lungul timpului.

CITESTE SI: Cartierele cu cele mai scumpe apartamente din Timisoara. Un penthouse e scos la vanzare cu peste 1 milion de euro

CITESTE SI: Cea mai cautata localitate de langa Timisoara pentru case si terenuri. Vine tare din urma o alta, care a devenit unul dintre principalele hub-uri rezidentiale la nivel national pe segmentul de locuinte noi

În concordanță cu ritmul și aria de dezvoltare a orașului din ultimii ani, căutările celor care doresc să cumpere un apartament s-au orientat cu precădere spre nordul Timișoarei. Astfel, sudul, cu proiecte rezidențiale noi și ample ceva mai puține, își menține o parte dintre cartiere în topul celor care au cele mai ieftine proprietăți la vânzare.

Conform specialiștilor în imobiliare, cele la mici prețuri la apartamente continuă să se regăsească în Fratelia-Steaua. Pe următoarele locuri în topul cartierelor cu cele mai ieftine locuințe se situează Dâmbovița și Iosefin.
Un apartament vechi cu 2 camere în aceste zone poate fi achiziționat cu sume între 64.000 și 71.000 de euro.

De-a lungul anilor, anumite cartiere din Timișoara s-au menținut constant în topul celor mai accesibile ca prețuri. Printre acestea se numără Fratelia-Steaua, Freidorf, Iosefin și Dâmbovița.
Conform celui mai recent raport Imobiliare.ro Market 360, ediția „Piața imobiliară rezidențială, T4 2024”, zona Fratelia -Steaua are cel mai scăzut preț mediu solicitat, de 1.429 euro/mp util. Următoarele poziții sunt ocupate de Dâmbovița și Iosefin, cu prețuri medii de 1.446 euro/mp, respectiv 1.486 euro/mp„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Chiar dacă în aceste cartiere se găsesc cele mai ieftine apartamente de pe piața imobiliară din Timișoara, prețurile au cunoscut o creștere accelerată în ultimul an, cu un procent comparabil cu cel din zonele scumpe ale orașului.

Mai mult, specialiștii în imobiliare precizează că locuințele noi cu oferte accesibile pot fi găsite în Buziașului, Soarelui, Girocului și Braytim.

O schimbare notabilă în aceste zone mai accesibile este ritmul accelerat de creștere al prețurilor, similar cu cel observat în cartierele premium ale orașului. De exemplu, în Fratelia-Steaua și Iosefin, prețurile au crescut cu aproximativ 10% într-un an, o evoluție comparabilă cu cea din Tipografilor, unul dintre cele mai scumpe cartiere.

Pe segmentul locuințelor noi, cele mai accesibile apartamente se găsesc în Braytim, Girocului, Soarelui și Buziașului, unde prețul mediu depășește ușor 1.500 euro/mp„, a adăugat pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Lasati ca vine ea, criza, si mai lamureste preturile astea. Asa s-a întâmplat si in 2009-2010, cand TVA a crescut la 24% si salariile bugetarilor tăiate cu 25%. Consumul a scăzut si nici privatilor/mesterilor nu le-a mers prea bine asa ca au fost nevoiți sa scadă preturile, ca doar n-o sa ții un apartament nevândute pana cres din nou preturile.

    • Când vine o criză, vor scădea cele ieftine de numa pentru că de-obicei cele din zone centrale își păstrează prețul, locația fiind primordială când vine vorba de imobiliare.

    • Da va veni criza și cei care nu au făcut nimic in viața lor vor primi câte un apartament la 35 de mii de la Raj Kapoor!

  2. In 2010 am fost cu o agenție la un apartament deasupra fostului Expres ( restaurantul de împins tava pe vremuri). Mi s-a cerut 120 000 de euro ln 2007/ 2008 acel apartament era evaluat la 200 000 euro. Astazi se cere 300 000 de euro, după ce a fost închiriat ani la rand.

  3. Cine urmărește cu adevărat piata imobiliara, nu asa din An în Paște, constata ca apartamentele din București, aflate la cel mult 500 -700 m de linia de metrou, sunt cu 30% mai scumpe decât cele aflate în zone de peste 1km. Asta asa, ca sa priceapă si cei care vad in „orasul de 15 minute” niste „ghetouri naziste”. Ce e mai bine ca sa ai totul la 15 minute de domiciliu sau sa stai cel puțin o ora la dus, alta la întors in trafic? Sa știți ca și la Cluj este aceeași tendinta, deși acolo doar s-a stabilit traseul. Pana la metrou mai va mai curge multa apa pe Somes. La Timisoara nu va fi niciodată metrou, asa ca nu așteptați creșteri de 30%.

    • De ce sa nu fie niciodata metrou? Sau poate se face un tren suspendat!🤡😁🤡Si o fantana arteziana muzicala pe Bega!🤡😁🤡

    • Poate nu va fi metrou dar posibil să avem niste rame pe infrastructura CFR pentru suburbii. Dupa ce se realizeaza centura feroviara, putem lega suburbiile intre ele cu putini km de sina in plus si sa avem legaturi cu zona centrala si cele 2 mall-uri.