Noutati :

Topul 10 brand-uri in Romania

15 decembrie, 2010 - 11:26 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Google se plaseaza pe primul loc in editia curenta a Programului Consumer superbrands 2010 in Romania, in urma centralizarii rezultatelor studiului efectuat de Superbrands Romania, informeaza compania.

Studiul este dezvoltat in fiecare an de catre Superbrands Romania si analizeaza pana la 1,500 de branduri din peste 50 de categorii economice. Etapele studiului cuprind: selectia calitativa realizata de panelul de experti ai Consiliului Superbrands, urmata de cercetarea de piata realizata anual de compania Nielsen pentru Superbrands Romania.

Studiul Superbrands din acest an a analizat 1.150 de branduri din 52 de categorii de produse si servicii.

Primul filtru, calitativ, a fost asigurat de catre Consiliul Superbrands, care a evaluat brandurile pe criteriile aplicate international de catre organizatia Superbrands: calitate, incredere si diferentiere pe piata.

Consiliul Superbrands pentru Romania a fost format in 2010 din 30 de personalitati, reprezentand membri marcanti ai mediului de afaceri, specialisti din industria de comunicare si mass media. Din totalul brandurilor evaluate de catre Consiliu, doar 60% au fost acceptate pentru a intra in cercetarea de piata condusa de catre Nielsen la scara nationala, pe un esantion de 1.000 de subiecti, cu varsta cuprinsa intre 19-54 ani. 300 de branduri din aproape 25 de domenii de activitate s-au calificat pentru statutul de Superbrand 2010.

Lista primelor 10 branduri desemnate Consumer Superbrands in Romania pentru anul 2010 include: Google, BMW, Coca-Cola, Pampers, Mercedes Benz, Nokia, Nike, Jack Daniels, Microsoft si Sensiblu.

Trei dintre brandurile care au obtinut statutul de Superbrand anul trecut isi mentin prezenta si in top 10 Consumer Superbrands: Coca Cola (locul 3 anul trecut), Nokia (locul 5 anul trecut) si Microsoft (locul 6), reiterandu-si reputatia si performantele si la nivelul consumatorului final.

Un brand international de necontestat, dar cu o prezenta relativ noua in comunitatea de afaceri din Romania, brandul Google se bucura de cea mai inalta apreciere din partea expertilor, dar si a publicului, reusind sa obtina aceasta performanta dupa fiecare dintre cele doua etape ale studiului.

Dovedind ca un brand romanesc se poate aseza alaturi de marii giganti ai brandingului international, printr-un efort sustinut si profesionist, Sensiblu reprezinta marea surpriza a studiului din acest an.

Confirmand rezultatele obtinute in cadrul programelor anterioare derulate de Superbrands Romania, Sensiblu reuseste sa intre in topul 10 Consumer Superbrands in Romania devenind brandul romanesc cu cea mai spectaculoasa prezenta in acest clasament, alaturi de branduri internationale de mare anvergura precum Coca-Cola, Microsoft, Nokia.

In ciuda contextului actual marcat de criza financiara, Top 10 Consumer Superbrands 2010 cuprinde doua dintre cele mai prestigioase branduri de masini, BMW si Mercedes Benz, dovedind valoarea aspirationala a unui Superbrand, prin comparatie cu branduri care raspund firesc optiunilor de consum uzual, precum Coca-Cola, Pampers, Nike.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...