Top cele mai tari licee din Timis! Unde sunt cei mai buni elevi, dupa mediile obtinute la Bacalaureat 2018 si unde n-a luat nimeni BAC-ul?

TIMIS. Imediat dupa afisarea rezultatelor la Bacalaureat, Inspectoratul Scolar Timis a intocmit un raport al liceelor din judet in functie de notele obtinute de elevi la examenul maturitatii.

CITESTE SI: Avem un singur 10 curat la Bacalaureat 2018 in Timisoara. S-au afisat notele la BAC 

Astfel, potrivit inspectorilor scolari, singurul liceu din judet la care toti elevii au promovat Bacalaureatul este Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timisoara, urmat in top Colegiul National C.D. Loga  cu o promovabilitate de 99,43% si apoi de liceul Teoretic Nikolaus Lenau unde procentul de promovare a examenului de Bacalaureat este, anul acesta 98,21%.

Pe locurile 4 si 5 in topul liceelor se afla Colegiul National Banatean din Timisoara unde 97,86% dintre elevii care au sustinut Bacalaureatul anul acesta au reusit sa promoveze si Liceul Pedagogic Carmen Sylva cu o promovabilitate de 96,50%.

TOP 5 cele mai bune licee din Timisoara, dupa notele de la Bac 2018

  1. Colegiul Grigore Moisil
  2. Colegiul C. D. Loga
  3. Liceul Nikolaus Lenau
  4. Colegiul National Banatean
  5. Liceul Pedagogic Carmen Sylva

In 3 licee din Timis, niciun elev nu a reusit sa ia Bacalaureatul

La polul opus se afla Liceul Teoretic Socrates din Timisoara, Liceul Tehnologic Trasporturi Auto Timisoara si Liceul Tehnologic Cristofor Nako din Sannicolau Mare unde niciun elev nu a reusit sa promoveze sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat in 2018.

CITESTE SI: MH, GJ, OT, DJ, CS, AR, HD sau TM? De unde sunteti? Ce vrea sa afle acum pe Facebook primarul Nicolae Robu la Timisoara 

In sesiunea de vara BAC 2018, in Timis s-a inregistrat o singura medie de 10 curat. Aceasta a fost obtinuta de Diana Dehelean de la liceul Nikolaus Lenau din Timisoara.

Promovabilitatea, in aceasta sesiune de Bacalaureat, in Timis, inainte de contestatii, este 63,61%. Procentul este mai mic decat cel anul trecut, cand inainte de contestatii reusisera sa obtina medie de trecere 71,93% dintre elevii din Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si profesorii din aceste licee au salariul majorat?

    • Chiar sunteti de parere ca numai dascalii sunt de vina pentru esecul elevilor? Nu exista padure fara uscaturi, spune un proverb din batrani. Analog si o parte dintre profesori nu e chiar pregatita pentru meseria lor. Dar sa se arunce in carca profesorilor esecul celor mai multi, mi se pare prea mult..Mergi la clasa cu prezentari, filmulete, experimente, vrei sa ai dialog deschis cu elevii, lectii intercativee sa ii atragi..si de multe ori nu stiu sa raspunda nici macar la intrebari elementare… Pana sa ajungem sa dam vina pe profesori, hai sa ne uitam in ograda proprie si sa vedem cum ne educam copiii, care in cele din urma ajung la un liceu…Mai adaug si faptul ca nu toata lumea trebuie sa aiba una sau mai multe diplome de facultate. Orice meserie, facuta cu profesionalism, este demna de respect. Pacat ca s-au desfiinta multe scoli profesionale. am ajuns sa avem analfabeti functionali ce nu stiu nici macar o meserie…dar asa este, vina tot pe profesori cade…mama noastra de nepregatiti si nedaruiti, care stam in fata unor copii care au tupeul sa te si injure…cu parinti care urla si fac reclamatii ca ai avut nesimtirea sa dai un 3 unui copil care nu a invatat nici macar 10% din materie… trist…e trist…

  2. Mai trec multi ani de imbecilitate politica in educatie? Nu-i clar ca unii copii n-au niciun chef sa invete? Daca se vor trezi, si daca au ceva minte in cap, fiti siguri ca vor invata dupa ce ajung la maturitate. Acest fapt a fost verificat pe vremea cand numarul locurilor la facultati in toata tara era 30 000, iar numarul copiilor era de peste 300 000. Sigur nu toti mergeau la liceu si apoi la facultate. Dar erau unii, destul de multi sau foarte multi, care dupa scoala profesionala faceau liceul, apoi scoli tehnice de maistri sau tehnicieni si chiar facultati. Unii faceau (jumatate) scoli tehnice de la tamplar, zidar, mecanic , strungar, cofetar, frizer, sofer etc. De ce nu reduceti numarul de locuri la liceu la jumatate, iar restul sa faca scoli tehnice? De ce nu intelegeti ca numai prin copetitie se poate „reforma” invatamantul, si nu prin tromboane si „reforme curriculare”? Si asa, daca aplicati aceste masuri de la anul, pana se ajunge la starea normala trec vreo-10-15 ani. Chiar nu va e rusine? Sau nu stiti ce trebuie sa faceti? Aveti interesul sa nu fie bine! La liceu, pentru admitere, au fost in Timis 5000 de locuri. Absolventi de 8 clase doar 4800. De luat note peste 5 ( la niste subiecte de clasa a iv-a) au fost doar 3000. Inca odata: pana cand impingeti aceasta impostura?

  3. Profesorii vin la scoala sa isi i a salariul , iar elevii vin sa socializeze , da , sigur , profesorii nu au nici o vina , vina este a elevilor care lipsesc si nu sînt puși absenți de catre profesori ca sa nu ramina fara elevi si tot profesorii ii trec cu toate ca sînt ,, tabula rasa ,, , tot din același motiv , ca sa nu rămînă fără norme , si , da , inspectoratul școlar ,, nu stie ,, , ei sînt ocupați pînă peste cap cu plimbatul hirtiilor de la etaj la parter si invers , ei fac ,, munca de conceptie ,, , bineînțeles aici vorbim de școli care din 2012 au promovabilitate 0 la bacalaureat , dar de atunci ele functioneaza , au zeci de profesori , care își încasează salariile , se plătește curentul , căldura, telefoanele , internetul , etc etc si bineînțeles că numai elevii sînt vinovati , profesorii nici vorba .