Noutati :

Top 5 marci auto cu cei mai multi fani pe Facebook

1 februarie, 2011 - 09:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
0

Facebook nu le da ocazia doar utilizatorilor obisnuiti sa interactioneze cu prietenii si cunoscutii lor, ci le pune la dispozitia companiilor un suport perfect pentru a strange fani si pentru a interactiona cu acestia. Daca producatorii auto comunicau cu fanii lor pana la aparitia retelelor sociale exclusiv prin intermediul presei, veriga de legatura a cazut in momentul in care Facebook le-a dat ocazia ambelor parti sa se apropie mult mai mult.

Fanii nu au asteptat prea mult pentru a se „imprieteni” cu numele grele ale industriei auto pentru a primi de la sursa informatii importante legate de activitatea acestora. in tot acest context, care este cel mai iubit brand auto de pe Facebook? Automarket si-a pus aceasta intrebare prezinta topul marcilor auto cu cei mai multi fani de pe reteaua sociala care a schimbat istoria internetului la nivel mondial.

1. BMW – 4.435.000 de fani

Cel mai urmarit constructor auto prezent pe Facebook este de departe BMW, germanii reusind sa adune echivalentul unui sfert din populatia Romaniei pe propria pagina a retelei de socializare. BMW este, de altfel, un exemplu de utilizare a Social Media in relatia cu fanii si cu presa, fiecare birou regional al marcii avand pagina sa proprie.

2. FERRARI – 3.450.000 de fani

Pagina pe care Ferrari o are pe Facebook este departe de a fi atat de spectaculoasa si de utila precum cele ale constructorilor amintiti anterior in acest top. Vorbim, insa, de exemplul perfect al unei marci care atrage fani prin produse si istorie, nu prin marketing. Atunci cand Ferrari posteaza o fotografie oficiala in premiera pe pagina de Facebook, numarul de like-uri pe respectiva fotografie depaseste numarul fanilor unora dintre marcile cunoscute care nu au intrat in acest top.

3. AUDI SUA – 2.860.000 de fani

Audi a reusit sa adune pana acum aproape trei milioane de fani din intreaga lume. La fel ca in cazurile anterioare, Audi isi promoveaza ultimele noutati din gama pe pagina de Facebook, punandu-le insa la dispozitia fanilor si informatii si aplicatii interesante care au legatura cu evenimente importante din istoria marcii.

4. MERCEDES-BENZ – 2.325.000 de fani

Una dintre cele mai complete pagini oficiale de Facebook le apartine celor de la Mercedes-Benz. Pe langa prezentarea extrem de atractiva a gamei actuale, germanii iti ofera aplicatii prin care poti vizita direct paginile de Facebook ale birourilor regionale ale marcii. Numarul fanilor Mercedes a crescut foarte mult in ultima saptamana, dupa ce marca a organizat o multime de concursuri si de evenimente dedicate celor 125 de ani care au trecut de la fabricarea primului automobil din lume.

5. PORSCHE – 1.315.000 de fani

Porsche este unul dintre constructorii cu cea mai dinamica pagina de Facebook. Cei de la Porsche prefera sa-si promoveze noutatile direct pe pagina principala, schimband fotografia de profil sau „inventand” un mesaj de intampinare in care in prim-plan se afla cele mai noi modele lansate. Pagina Porsche este plina de aplicatii din cele mai diverse, acestea mergand de la alegerea culorilor pentru masina visurilor tale pana la prezentarea arborelui genealogic al modelelor marcii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...