Noutati :

Toate telefoanele si e-mailurile pe care le dam si le primim vor fi inregistrate

27 iunie, 2011 - 09:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Informatii despre telefoane sau e-mailuri, despre locatii sau orele la care le trimitem. Asta vor sa monitorizeze guvernantii, potrivit unui proiect aflat in aceste zile in dezbatere publica. Datele ar fi folosite la nevoie in dosarele de terorism sau crima organizata.

Autoritatile au mai propus o lege similara care a fost considerata neconstitutionala. Ne incalca secretul corespondentei si dreptul la exprimare.

Proiectul de lege spune ca operatorii de telefonie si furnizorii de internet vor inregistra informatiile despre convorbiri si mesaje.

De exemplu, in cazul unei convorbiri pe mobil se vor inregistra numerele de telefon ale celui care suna si ale celui sunat, data, ora si durata apelului. In plus pentru fiecare dintre cei doi se inregistreaza numarul antenei care preia semnalul – adica pozitia lor geografica.

In cazul mesajelor trimise prin e-mail, se vor inregistra ora si durata conectarii, adresele de internet ale calculatoarelor si tipul conexiunii. Toate aceste date se vor pastra sase luni si nu vor cuprinde si continutul acestora, spun autoritatile.

„Chiar daca retinem niste date timp de sase luni, o facem pentru cetateni. Pentru protectia lui, pentru siguranta cetateanului”, a explicat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Conform proiectului, companiile de comunicatii trebuie sa asigure pastrarea datelor in deplina siguranta, ceea ce insemna cheltuieli suplimentare care s-ar putea duce in tarife.

„De aici, costurile foarte mari de administrare, ei sunt obligati ca aceste date sa le pastreze in conditii de securitate deosebita. Nu este ca si cum ai pastra morcovii sau ceapa in depozitele de marfuri”, a declarat directorul executiv al Asociatiei Internet Providerilor, Gheorghe Serban.

Romania incearca de fapt sa aplice o directiva europeana privind inregistrarea datelor, emisa in 2006, dupa atentatele din Madrid si Londra. Majoritatea tarilor Uniunii o respecta. Exceptie fac, pe langa noi, germanii si cehii care au aceleasi probleme constitutionale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu emailurile, nici convorbirile nu vor fi stocate, berbecilor, ci datele de trafic.