Noutati :

Toate revendicarile de cladiri de dupa Revolutie din Banat si Ardeal vor fi verificate de o comisie guvernamentala

15 noiembrie, 2013 - 12:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Vor fi luate la mana si verificate toate documentele prin care s-au retrocedat proprietati in Banat si Ardeal in ultimii 24 de ani! O comisie formata la cererea premierului Victor Ponta va trece la treaba in cel mai scurt timp, dezvaluie viceprimarul Timisoarei Traian Stoia.

„Spre bucuria noastra, Guvernul Romaniei a creat o comisie care va lua in studiu toate revendicarile din Ardeal si Banat, in perioada imediat urmatoare. Toate revendicarile, cap-coada, de dupa Revolutie. Aici este si o chestie speciala, cu o serie de grofi sau conti sau nobili maghiari care au primit odata despagubiri si au plecat in Ungaria si ulterior au primit sate, pe langa Arad si in alte zone, revendicand a doua oara aceeasi proprietate. Dar aici e vorba si de ceea ce am facut noi pana acum. Acest lucru este apreciat si la nivel central, noi vom continua sa repunem in valoare monumentele istorice si sa le aducem la proprietarul real. Asta ne intereseaza pe noi”, a declarat viceprimarul Timisoarei, Traian Stoia.

Edilul crede ca in curand mai multi functionari implicati in retrocedarile ilegale vor demisiona si poate asa se va face curatenie si in administratie.

„La initiativa domnului premier Victor Ponta s-a format aceasta comisie. Veti vedea cum, treptat treptat, vor aparea demisii prin zona functionarilor publici care se simt vizavi si cum incet incet se va face o restructurare tarzie pe cale naturala, nu pe cale administrativa, cum se putea face. Lucrurile vor merge incet spre normalitate, nu vor mai fi oamenii stresati sa spuna lucrurilor pe nume”, este de parere Stoia.

Viceprimarul considera ca verificarile vor fi facute foarte repede. „Un proiect pe care il lanseaza Guvernul Romaniei are succes. Organismele abilitate ale statului se misca surprinzator de repede dupa aparitia acestei comisii. Timisoara in care m-am nascut si am crescut trebuie sa redevina Mica Viena asa cum a fost in copilaria mea”, a mai spus viceprimarul Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ha ha ha, pai asta trebuia acuma 15 ani, nu??

  2. Demersul Guvernului Romaniei TREBUIE sa vizeze depistarea ilegalitatilor privind retrocedarile ilegale si abuzive, cu tot cu toate celelalte implicatii si efecte secundare. Eu nu sunt interesat de „demisii prin zona functionarilor publici care se simt vizati”. Pentru ca nu doresc ca Guvernul sa faca apel la deontologia celor vinovati de ilegalitati sau sa faca propuneri de sanctionare a celor vinovati. Eu doresc PEDEPSIREA si CONDAMNAREA celor care au produs aceasta situatie sociala extrem de periculoasa in TM si au dobandit avantaje in detrimentul cetatenilor si al comunitatii. Vreau transparenta totala asupra procedurilor pe care le va face Guvernul in aceste cazuri si vreau sa fie analizate si cercetate TOATE persoanele implicate, indiferent daca sunt romi, rromi, romani, tigani, unguri sau alte nationalitati. VREAU SA SE RESPECTE LEGEA DE CATRE TOTI ASA CUM EU O RESPECT. Nu vreau ca Guvernul sa faca rabat de la LEGE, pentru a nu fi ulterior nevoiti tot noi sa platim despagubiri sau vre-un fel de daune celor vinovati. Vreau actiuni simple si clare, care sa nu lase loc la echivoc sau interpretari. Si vreau deasemenea ca aceste lucruri sa se intample in cel mai scurt timp, nu intr-o viata de om, ca sa se poata musamaliza totul in buna traditie romaneasca sau mai bine spus in buna practica juridico-politieneasca a mafiei din Romania. Daca nu va fi asa, atunci va fi inca o cheltuiala publica inutila cu spoiala de lupta pentru dreptate.

  3. O actiune sortita esecului. Episcopia Romano Catolica a revendicat tot ce a vrut si a primit, cu acte in regula, cu acte false, ce mai conteaza! -(

  4. Atentie la judecatori. Multi sunt deja tineri pensionari cu vile scumpe si copii aranjati si ei. Atentie la arhitectii care au facut proiectele sau au dat aprobarile pentru turnulete. Fara acestia nu se putea. Atentie la bani. Orice comisie poate fi ingropata politic, sau in bani. Partidele au nevoie in continuare de bani, iar nationalitatile conclocuitoare sunt adaptati perfect.
    Poate se supara si oameni din anumite servicii. Trebuie neaparat colaborat cu statul german si cel francez. Si Capone a fost gasit vinovat pentru evaziune fiscala si nu pentru crima, inselaciune, trafic de organe, sau furt!