Toate drumurile duc la… Roma

Vizita la Roma, in capitala fostului Imperiu Roman, da prilejul oricarui turist sa parcurga istoria de 2000 de ani si pana azi. Din acest motiv, este greu sa faci un top 10 locuri de vizitat in Roma, pentru ca fiecare are farmecul sau. Primul loc de popas pe care si-l propune orice calator ajuns la Roma este... Vaticanul, acest micut oras-stat, caminul Papalitatii care atrage mii de vizitatori zilnic. Puteti lua un autobuz pana la Vatican, dar sa nu fiti surprinsi cand veti vedea ca cetatea este inconjurata de o coada imensa formata inca dinainte de deschidere cu cateva ore. Cu  rezervare pe  internet, care costa cu 5 euro in plus, puteti scapa de calvarul de a sta ore in sir la coada si veti avea prioritate pentru intrarea in muzeu. Cele mai interesante si apreciate obiecte de arta din muzeul Vaticanului sunt, dupa parerea mea, Capela Sixtina, Apollo Belvedere, Caravaggio – „Coborarea de pe Cruce”, Stanzele lui Rafael, care infatisaza scoala din Atena, Rafael – „Schimbarea la fata”. Dupa muzeu, va propun Bazilica Sf. Petru, aflata in apropiere, cu celebra Pieta si cupola de unde se vede toata Roma cu cele sapte coline ale ei. Nu trebuie ratat cel mai mare dom zidit din Europa, cu o inaltime de aproximativ 43 m. Spatiul aerisit si razele soarelui care patrund prin oculus ii confera Panteonului un aer mai eteric. Colosseumul - simbol al Romei unde pasiunea pentru lupte sangeroase a atins aprogeul in anul 80 cand Traian l-a inaugurat si au fost sacrificate aproximativ 5.000 de animale - este arhetipul stadioanelor din intreaga lume. Pentru a simti farmecul capitalei italiene, nu ratati o plimbare prin Piata Navona, unde artisti de toate varstele expun, realizeaza caricaturi si picteaza. Aceeasi atmosfera boema se regaseste si in Piazza D`Espagna. Cea mai mare zona verde din Roma este Villa Borghese, eleganta, cu fantani superbe, poieni umbroase, banci confortabile, biciclete si barci pe lacul artificial. Este locul ideal pentru plimbari, picnic, jogging. O oaza de liniste intr-un oras invadat de celebrele scutere Vespa. Ce nu trebuie ratat in Villa Borghesa: pentru 10 euro/ora puteti inchiria o bicicleta dubla. Pe partea culinara, trebuie sa testati canello siciliane - un desert foarte bun; un sorbetto de lamaie - bautura introdusa de arabi in Sicilia; pentru fumatori - tigari Toscanello, cu traditie din 1948. [nggallery id=30]


Bine de stiut:

- De la aeroportul Da Vinci, aflat in Fiumicino la 40 km de Roma, pana in Termini - gara centrala - faceti aproximativ 40 minute si drumul costa 14 euro. - Un bilet de metrou costa 1 euro si este valabil si pentru autobuze, iar o calatorie e valabila in limita a 75 minute pe orice mijloc de transport. - Pizza de pe strada e mai ieftina decat in restaurant si de cele mai multe ori mai buna - in orice loc, daca stati jos la masa, platiti „coperto”, o taxa aplicabila fiecarui client, care se adauga la nota finala de plata pentru panorma, locatie, servicii.

Preturi:

Muzeul Vatican – 15 euro Colosseum - 15 euro Cupola Bazilica Sf. Petru – 5 euro Bilet de metrou – 1 euro Pizza -  4-6 euro Bere – 2 euro tigari - 2,5 euro Sorbetto – 3 euro

Vizita la Roma, in capitala fostului Imperiu Roman, da prilejul oricarui turist sa parcurga istoria de 2000 de ani si pana azi. Din acest motiv, este greu sa faci un top 10 locuri de vizitat in Roma, pentru ca fiecare are farmecul sau.

Primul loc de popas pe care si-l propune orice calator ajuns la Roma este… Vaticanul, acest micut oras-stat, caminul Papalitatii care atrage mii de vizitatori zilnic. Puteti lua un autobuz pana la Vatican, dar sa nu fiti surprinsi cand veti vedea ca cetatea este inconjurata de o coada imensa formata inca dinainte de deschidere cu cateva ore. Cu  rezervare pe  internet, care costa cu 5 euro in plus, puteti scapa de calvarul de a sta ore in sir la coada si veti avea prioritate pentru intrarea in muzeu. Cele mai interesante si apreciate obiecte de arta din muzeul Vaticanului sunt, dupa parerea mea, Capela Sixtina, Apollo Belvedere, Caravaggio – „Coborarea de pe Cruce”, Stanzele lui Rafael, care infatisaza scoala din Atena, Rafael – „Schimbarea la fata”.

Dupa muzeu, va propun Bazilica Sf. Petru, aflata in apropiere, cu celebra Pieta si cupola de unde se vede toata Roma cu cele sapte coline ale ei. Nu trebuie ratat cel mai mare dom zidit din Europa, cu o inaltime de aproximativ 43 m. Spatiul aerisit si razele soarelui care patrund prin oculus ii confera Panteonului un aer mai eteric. Colosseumul – simbol al Romei unde pasiunea pentru lupte sangeroase a atins aprogeul in anul 80 cand Traian l-a inaugurat si au fost sacrificate aproximativ 5.000 de animale – este arhetipul stadioanelor din intreaga lume.

Pentru a simti farmecul capitalei italiene, nu ratati o plimbare prin Piata Navona, unde artisti de toate varstele expun, realizeaza caricaturi si picteaza. Aceeasi atmosfera boema se regaseste si in Piazza D`Espagna.

Cea mai mare zona verde din Roma este Villa Borghese, eleganta, cu fantani superbe, poieni umbroase, banci confortabile, biciclete si barci pe lacul artificial. Este locul ideal pentru plimbari, picnic, jogging. O oaza de liniste intr-un oras invadat de celebrele scutere Vespa. Ce nu trebuie ratat in Villa Borghesa: pentru 10 euro/ora puteti inchiria o bicicleta dubla. Pe partea culinara, trebuie sa testati canello siciliane – un desert foarte bun; un sorbetto de lamaie – bautura introdusa de arabi in Sicilia; pentru fumatori – tigari Toscanello, cu traditie din 1948.


Bine de stiut:

– De la aeroportul Da Vinci, aflat in Fiumicino la 40 km de Roma, pana in Termini – gara centrala – faceti aproximativ 40 minute si drumul costa 14 euro.
– Un bilet de metrou costa 1 euro si este valabil si pentru autobuze, iar o calatorie e valabila in limita a 75 minute pe orice mijloc de transport.
– Pizza de pe strada e mai ieftina decat in restaurant si de cele mai multe ori mai buna
– in orice loc, daca stati jos la masa, platiti „coperto”, o taxa aplicabila fiecarui client, care se adauga la nota finala de plata pentru panorma, locatie, servicii.


Preturi:

Muzeul Vatican – 15 euro
Colosseum – 15 euro
Cupola Bazilica Sf. Petru – 5 euro
Bilet de metrou – 1 euro
Pizza –  4-6 euro
Bere – 2 euro
tigari – 2,5 euro
Sorbetto – 3 euro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...