Noutati :

TITULARIZARE 2014: Ce i-a speriat pe candidatii la titularizare, in Timis. Peste 200 de viitori profesori nu au mai ajuns la examenul scris

21 iulie, 2014 - 03:16 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In Timis peste 1.100 de candidati, cei care au trecut cu bine de proba practica si de inspectiile la clasa, au dat examen in cele 4 centre organizate la nivel de judet. Ei au avut la dispozitie patru ore in care sa-si redacteze lucrarile.

Initial la examenul de Titularizare, in judetul Timis, s-au inscris 1.163 de candidati. Doi dintre acestia au luat mai putin de 5 la proba practica sau inspectia la clasa,  iar alti 38 nu au primit nota in aceasta etapa, asta in timp ce 200 figureaza la rubrica absenti.

Intr-un final, au reusit sa se califice pentru sustinerea probei scrise 1.123 de candidati dintre care 110 nu au mai venit la examen: patru din motive medicale, iar  alti 57 au invocat motive personale.

In Timis, de departe, cele mai cautate posturi sunt cele de educatori, pentru care s-au inscris 198 de candidati. Acestia au la dispozitie 19 posturi de educator in limba romana, 23 de posturi in limba germana, 6 in limba maghiara, 1 in ucraineana si inca 1 in invatamantul special.

Concurenta mare va fi si in randul profesorilor de istorie. Sunt inscrisi 39 de candidati, dar nu exista niciun post titularizabil disponibil, ci doar catedre si fractiuni de catedra pentru suplinitori. Nu exista posturi titularizabile nici pentru profesorii de arte vizuale, materie la care sunt inscrisi 28 de candidati.

Pentru posturile de profesor de matematica s-au inscris 55 de candidati, pentru cele la educatie fizica – 71 de candidati, 125 de invatatori incearca sa-si gaseasca un post, la fel si 97 de profesori de romana si 71 de profesori de engleza.

Dupa afisarea rezultatelor contestatiile la proba scrisa pot fi depuse la Sediul Inspectoratului Scolar Judetean in 25 iulie, pana la ora 21,00, si in 26 iulie, pana la ora 15,00.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de centrele de concurs in zilele de 31 iulie si 1 august 2014, iar repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioada determinata se realizeaza in sedinte publice organizate de centrele de concurs in perioada 4-5 august 2014.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...