Noutati :

Titularizare 2014: cate posturi sunt disponibile in judetul Timis si la ce materii e cea mai mare concurenta

20 mai, 2014 - 01:06 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Perioada de inscriere pentru ocuparea posturilor vacante din invatamantul preuniversitar s-a incheiat. Urmeaza validarea dosarelor, inspectiile la clasa si sustinerea probei scrise din cadrul examenului de titularizare, proba care le da cele mai mari emotii candidatilor.


In judetul Timis, s-au inscris, la cele patru centre de examinare, peste 1100 de candidati. Numarul acestora este apropiat de cel inregistrat la examenul de titularizare de anul trecut. De departe, cele mai cautate posturi sunt cele de educatori, pentru care s-au inscris 198 de candidati. Acestia au la dispozitie 19 posturi de educator in limba romana, 23 de posturi in limba germana, 6 in limba maghiara, 1 in ucraineana si inca 1 in invatamantul special.

Concurenta mare va fi si in randul profesorilor de istorie. Sunt inscrisi 39 de candidati, dar nu exista niciun post titularizabil disponibil, ci doar catedre si fractiuni de catedra pentru suplinitori. Nu exista posturi titularizabile nici pentru profesorii de arte vizuale, materie la care sunt inscrisi 28 de candidati.

Pentru posturile de profesor de matematica s-au inscris 55 de candidati, pentru cele la educatie fizica – 71 de candidati, 125 de invatatori incearca sa-si gaseasca un post, la fel si 97 de profesori de romana si 71 de profesori de engleza.

„Potrivit calendarului de miscare a personalului didactic, in data de 19 mai a fost ultima zi in care colegii, cadre didactice, atat cei care sunt deja in sistem cat si cei care doresc sa intre in sistem au depus dosarele la cele patru centre de concurs pentru ocuparea posturilr vacante si rezervate  pentru anul scolar 2014-2015. In acest moment, la cele patru centre de concurs avem 1113 candidati care s-au inscris, urmand ca in perioada urmatoare sa se deplaseze la centrele de concurs si sa-si valideze fisele de inscriere. Ca si in fiecare an ponderea cea mai mare este la educatori si invatatori, acolo avem un numar foarte mare de candidati, mai ales pentru posturile cu predare in limba romana si mai putin la predare in limbile minoritatilor nationale. Colegii care vor reusi sa obtina o nota peste 7, in ordinea descrescatoare a notelor pe care le obtin, pot ocupa posturile titularizabile la disciplina pentru care au optat”,  a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general adjunct.

In perioada 19-21 mai are loc verificarea dosarelor candidatilor. Intre 21 si 23 mai se valideaza inscrierile prin semnatura, iar pana in 26 mai trebuie definitivata si afisata lista programarilor inspectiilor la clasa si a sustinerii probelor orale. Acestea se vor desfasura in perioada 26 mai-27 iunie 2014. Proba scrisa are loc in 21 iulie, afisarea rezultatelor in 25 iulie, contestatiile pot fi depuse in perioada 25-26 iulie, rezolvarea acestora se desfasoara intre 28 si 29 iulie, iar in 30 iulie se afiseaza rezultatelor finale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...