Noutati :

Titu Bojin sufla si in iaurt! Aproape o ora de dezbateri in plenul Consiliului Judetean Timis pentru o formulare!

26 noiembrie, 2014 - 04:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis Titu Bojin a lungit, miercuri, in plen, discutiile, timp de aproape o ora pe marginea unui proiect de hotarare care viza construirea Centrului Intermodal de Marfuri, langa Timisoara.

A fost vorba de 200 de hectare de teren care se afla in apropierea Aeroportului Timisoara care ar urma sa intre in proprietatea judetului pentru ca aici sa se construiasca Centrul Intermodal de Marfuri.

In prezent, cele 200 de hectare de teren sunt in proprietatea statului.

Pentru ca proiectul sa se deruleze in continuare a fost nevoie ca Titu Bojin sa semneze o declaratie pe proprie raspundere, in numele Consiliului Judetean Timis, ca acest teren poate fi cumparat sau primit prin expropriere de la statul roman.

Se doreste achizitionarea terenului prin expropriere si/sau cumparare, in conformitate cu legea”, a scris Bojin in declaratia pe propria raspundere, dupa ce s-a consultat cu consilierii judeteni timp de aproape o ora.

Mai mult decat atat, unii consilieri judeteni au spus ca se tem ca nu cumva locatia sa fie schimbata printr-o decizie a Ministerului Transporturilor.

Avem studiu de fezabilitate pe Remetea Mare. Daca schimbam locatia avem 2 impedimente: cererea de finantare trebuie revizuita. De asemenea, trebuie reluat procesul de elaborare a unui nou studiu de fezabilitate. In acest caz ne vom trezi ca Iasiul de exemplu, care ne este principal competitor, va avea acest proiect. Nu avem niciun motiv sa dam inapoi acum. Nu e o problema sa achizitionam teren daca realizam acel Centru Intermodal langa Timisoara”, a explicat Sergiu Balasa, director ADETIM.

In final, consilierii judeteni s-au pus de acord si au votat pentru ca acest proiect sa continue indiferent daca terenul necesar va fi expropriat sau cumparat cu banii judetului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...