Titlul national in 2012, o promisiune aproape garantata in rugbiul timisorean

Anul 1972 va ramane adanc intiparit in memoria iubitorilor rugbiului din Timisoara. Este anul in care Universitatea a castigat primul titlu national al unei echipe din provincie. Aveau sa o urmeze Constanta, Baia Mare si bineinteles Bucuresti. Acum rugbiul timisorean se afla la un moment de rascruce. Renasterea acestui sport este ajutata de forurile locale si judetene care au pus umarul impreuna si vor sprijini financiar clubul RCM Universitatea Timisoara in urmatorii ani.

“Lucram pe trei planuri”

„Pe termen scurt ne propunem sa cream o baza de selectie in scoala gimnaziala si liceu pentru a aduce copiii la rugbi iar pe de alta parte sa sensibilizam agentii economici intru identificarea sprijinului economic. Pe termen mediu ne dorim titlul national, in 2012 cand vom sarbatori 40 de ani de la performanta din 1972, primul titlul national obtinut de o echipa din afara Bucurestiului. Iar pe termen lung avem in vedere crearea unei baze materiale solide, un centru de excelenta ce se va intinde pe o suprafata de 2,5 hectare” a declarat Sorin Doda, vicepresedintele clubului de pe Bega care a fost completat de Adrian Orza, viceprimarul Timisoarei.

“Am reusit sa salvam inca o data rugbiul anul acesta. Pot sa spun ca rugbiul este hardrockul sporturilor de echipa. Cine se da rotund in Romania poate face impresie buna aici si adaug, sa vedem daca balonul oval poate invinge balonul rotund” a spus Orza, facand referire la impactul pe care il are fotbalul in randul consumatorilor de sport din Romania, incercand astfel sa aduca in atentia acestora saltul pe care l-a facut si rugbiul in preferintele spectatorilor. Presedintele Consiliului Judetean Timis nu s-a lasat mai prejos si a ridicat si mai sus stacheta. “Exista viata si dupa fotbal, e necesara o renastere a rugbiului timisorean. Avem o istorie incarcata acum am si gasit bani asa ca sa ne apucam de treaba” a declarat Constantin Ostaficiuc, seful CJ Timis.

Cele 12 transferuri efectuate de catre conducerea clubului de pe Bega ar trebuie sa acopere golurile lasate de plecarile din ultima vreme si de asemenea sa duca la consolidarea unui nucleu la RCM Universitatea. “Mi-as dori ca toti 12 sa-si faca buletine de Timisoara ca sa ramana aici mult timp pentru a avem de lucru” a spus Dan Borzas, directorul sportiv al clubului. Noul amplasament ce va primi numele gloriei rugbiului banatean, Gheorghe Rascanu si pe care va evolua echipa de rugbi este situat pe strada Renasterii nr.24 este preconizat sa acopere toate necesitatile RCM Universitatea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.