Noutati :

Tineri din 7 tari au invatat sa faca afaceri la sat, in Banat

29 august, 2019 - 10:23 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

Tineri din 7 tari au invatat sa isi dezvolte propria afacere in mediul rural.

În perioada 15 – 25 august 2019 la Tabăra Marabu din satul Milcoveni, comuna Berliște, județ Caraș-Severin, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal a implementat proiectul „Antreprenori la sat” în cadrul Programului Erasmus+, proiect la care au participat 49 de tineri cu vârsta între 18 și 26 de ani.

Cei 42 de tineri si 7 lideri din Romania, Cehia, Cipru, Italia, Portugalia, Lituania, si Ungaria au avut posibilitatea să înțeleagă mai bine conceptul de antreprenoriat, start-up, scale-up, promovarea și sustenabilitatea unei afaceri în mediul rural, pentru a-și asigura independența financiară în viitor.

Scopul acestui schimb de tineri a fost de a dezvolta spiritul antreprenorial in rândul tinerilor din mediul rural pentru a atinge independenta financiara.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Timiș Torontal cu sediul in Deta, continua astfel seria proiectelor finantate prin fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana. In luna mai trei tineri romani au participat la un curs de formare in cadrul proiectul YOUTH IN NATURE implementat de asociatia SUPPORT in Austria, la Gmunden, alaturi de alti 28 de tineri din 9 tari.
In luna iunie alti 6 tineri cu varste de peste 18 ani au participat la un proiect implementat de PLAN BE PLAN IT BE IT in Cipru, avand ca tema reciclarea deseurilor prin arta.
In luna august 14 tineri au participat la Potenza in Italia la un propiect cu teme sportive. Toate aceste proiecte au fost finantate prin Programul ERASMUS+.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...