Timpul petrecut in aer liber. Ce este de facut?

Cea mai mare bucurie a sezonului cald este faptul că putem sta afară, să ne bucurăm de soare și aer curat. Sau, cel puțin de soare. Și – pentru că tocmai a început perioada statului în parc și a mersului pe munte – v-am pregătit câteva idei și sfaturi despre cum să vă petreceți timpul sub cerul liber.

Variază opțiunile

Bineînțeles, primul și cel mai important factor de avut în vedere când plănuiți să ieșiți din casă este unde și pe ce perioadă veți merge. Discuția va lua un anumit aspect dacă vorbim despre câteva ore în parc sau la marginea orașului, în timp ce pentru aventuri mai lungi e nevoie de ceva mai multă planificare. Indiferent de situație însă, încălțămintea este primul lucru ce trebuie avut în vedere. Din fericire, în ziua de azi există opțiuni foarte ușoare și comode, care nu pierd prin aceasta din eficiență sau rezistență la drumuri mai lungi.

Siguranță și voie bună

Oriunde ai merge și ce ai avea de gând să faci, siguranța trebuie să fie mereu pe primul loc. Hidratare constantă, iar dacă ai de gând să practici vreun sport ceva mai extrem, precum cățăratul sau raffting-ul, e absolut necesar să te asiguri că echipamentul pe care îl folosești e de cea mai bună calitate. O variantă potrivită atât pentru oraș cât și pentru zonele din afara lui este pur și simplu mersul pe jos. De multe ori prea puțin luat în seamă, pe lângă faptul că este cea mai fiziologică formă de activitate fizică, mersul pe jos nu presupune multă pregătire și nici nu implică prea multe riscuri.

Acest sport chiar e recomandabil tuturor, inclusiv celor deja experimentați în alte sporturi, atunci când vor să facă o pauză activă. Despre cât e de benefic pentru copii, vârstnici și cei aflați în perioade de recuperare nici nu mai e cazul să spunem.  O soluție pentru orice tip de ieșire în aer liber și pentru orice tip de vestimentație în anotimpul cald este să căutați o pereche de colorate cizme de trekking de vară pe Sportano.ro  și să fiți pregătiți ori pregătite pentru orice destinație sau tip de vreme.

Relaxare și comunitate

Odată ce te-ai asigurat că hidratarea și restul elementelor de siguranță sunt bifate, nu-ți mai rămâne decât să te bucuri la maxim de libertate și soare. Dacă se întâmplă să locuiești într-o zonă urbană mai mare, există acum varianta bicicletelor de închiriat, iar dacă ai norocul să fii mai aproape de codru nimic nu te poate reține de la o expediție pe cinste. În acest din urmă caz recomandăm să iei la tine și ceva de mâncare, e posibil ca aerul proaspăt să te rețină mai mult decât te așteptai.

Mai apoi, timpul petrecut în aer liber este timp potrivit pentru yoga și meditație, deci profită de ocazie și amintește-ți să-ți ordonezi chakrele. O păturică și un vibe relaxat este tot ce ai nevoie. În cele din urmă, dacă totul e aliniat cu dorințele Universului, mai rămâne să-ți aduni prietenii ori familia și să vă bucurați din plin de natură.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.