Noutati :

Timp mai putin petrecut la ghisee si o singura taxa pentru pasapoarte. Ce modificari apar la schimbarea actelor?

5 iulie, 2016 - 08:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Romanii nu vor mai fi pusi pe drumuri pentru plata taxelor la schimbarea actelor sau a numerelor de inmatriculare. Ministerul de Interne a creat o platforma online, iar cei car nu au chef sa mai stea la cozi, vor putea plati direct pe internet.

Potrivit unui comunicat al MAI, plata in numerar a acestor servicii nu se mai face prin casieriile CEC Bank. Masura face parte din pachetul de debirocratizare lansate de Guvern.

Astfel, de acum, plata se poate face online in sistem internet banking, dar si de la orice banca unde aveti deschis un cont bancar, prin virament catre contul unic deschis de fiecare institutie a prefectului. Numarul contului va fi afisat pe site-ul fiecarei institutii a prefectului.

Plata in numerar se poate face la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, casieriile institutiilor prefectului (pentru pasapoarte), la ghiseele serviciilor regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de acestea) din cadrul institutiilor prefectului si prin mandat postal.

Pentru eliberarea pasapoartelor, in locul celor doua sau trei plati care se faceau, se va face o singura plata care va cumula contravaloarea pasaportului, taxa pentru serviciul public prestat si, dupa caz, tariful suplimentar, valoarea ramanand aceeasi.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cat de limitat trebuie sa fii ca sa spui „cei car nu au chef sa mai stea la cozi”???? Cine are CHEF sa stea la cozi ???