Timisul va fi reprezentat, in cele din urma, de trei sportivi la Rio de Janiero

TIMISOARA. Desi banateni sunt mai multi in avionul de Rio, efectiv sportivi ce repezinta cluburile din Timis sunt 3! Alin Alexuc (98 kg, lupte greco-romane) este un sportiv nascut in Moldova, care reprezinta Dinamo la individual si Heracle Timisoara la sporturile pe echipa. Moldoveanul naturalizat Ivan Guidea va duce in Brazilia stindardul clubului de lupte libere CSM Lugoj, iar ultima calificata, Adelina Pastor, va concura cu stafeta de 4×400 de metri si reprezinta CSM Timisoara.

Mai amintim la capitolul timiseni pe medaliata lugojeana Corina Caprioriu si pe tanara speranta a canotajului, Cristi Parghie, din Biled. Insa niciunul nu reprezinta cluburi din judetul nostru.

Romania a depasit in aceasta saptamana pragul de 100 sportivi calificati la Rio. Stafeta de 4×400 de metri a prins locul 8 in Europa si 15 in lume, primele 16 mergand in Brazilia, si astfel calificandu-se la Rio. La inot, tanara Ana Iulia Dascal a primit un wild-card din partea Federatiei Internationale si va participa la Rio, iar Andreea Mitu si Raluca Olaru au prins unul din ultimele bilete in competitia de dublu, tenis, din Brazilia.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.