Noutati :

Timisul va avea o strategie pentru turism. Cum atragem strainii la noi in judet

5 martie, 2018 - 01:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: TURISM
0

TIMISOARA. Judetul Timis isi propune sa realizeze o strategie pentru a atrage cat mai multi turisti. Pentru aceasta vor fi cheltuiti 24.000 de euro, bani din bugetul Asociatiei pentru Dezvoltarea si Promovarea Turismului Timis.

CITESTE SI: Centura Mica ce ocoleste Timisoara, tot mai lunga. Noi segmente de drum programate pentru asfaltare. Centura alternativa, gata inainte de cea a CNAIR 

Primul pas in realizarea strategiei este organizarea a doua dezbateri publice. Prima va avea loc in 30 martie, iar cea de-a doua la finalul lunii iulie. La aceste dezbateri sunt invitati toti cei interesati de dezvoltarea turismului in acest judet.

Strategia a pornit in doua etape: prima etapa este analiza a ceea ce avem deja si care poate duce la dezvoltare. S-a analizat infrastructura hoteliera, drumuri, agentii de turism, baruri, restaurante, cluburi. Urmeaza doua mari evenimente in care incercam sa implicam populatia din judet. Pe de o parte comunitatile, pe de alta parte autoritatile publice. Vom incerca sa legam la nivel regional aceasta strategie. In 30 martie va avea loc prima consultare publica in care se va prezenta ceea ce am identificat pana acum si se va creiona usor strategia si obiectivele. A doua consultare va avea loc la sfarsitul lunii iunie. Se vor prezenta obiectivele in asa fel incat pana in septembrie strategia sa fie finalizata„, a declarat Camelia Mocan, cea care va realiza aceasta strategie in domeniul turismului din judetul Timis.

CITESTE SI: Cafea, muzica buna si dezbateri despre traditie si schimbare in orasul Capitala Culturala a Europei, la un nou eveniment Cafe 21 la Timisoara 

Directorul Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis, Delia Barbu a declarat ca aceasta strategie va fi finalizata la 30 octombrie si va costa 24.000 de lei, bani din bugetul Asociatiei.

Bugetul APDT urmeaza sa fie stabilit in perioada urmatoare si va fi de aproximativ 600.000 lei, din care 450.000 lei contributia Consiliului Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...