Noutati :

Timisul, printre ultimele judete din tara la Recensamantul Populatiei si Locuintelor. Zeci de timiseni nu au fost inca numarati

31 octombrie, 2011 - 05:13 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMIS. Suntem codasi la Recensamantul Populatiei si Locuintelor. Recenzorii in Timis nu si-au facut inca treaba, desi luni a fost ultima zi in care au putut completa chestionarele.

Potrivit statisticii, pana in 31 octombrie au fost recenzate 248.644 de locuinte, care reprezinta 92,38% din numarul total al locuintelor estimate a fi recenzate. Recenzorii au numarat 595.100 de timiseni, in timp ce in Timisoara au fost chestionate 263.761 de persoane si un total de 91,85% de locuinte.

In Brasov recensamantul s-a incheiat deja, in timp ce la nivel national au fost recenzate 94,49% din locuinte. Primele judete din top sunt Brasov, Arad, Valcea, Covasna si Teleorman, iar ultimele sunt Galati, Iasi, Tulcea, Constanta si municipiul Bucuresti.

„Suntem in a doua parte. Undeva in ultimele 10 judete ar trebui sa fim. Timisul nu se compara cu Covasna, el se compara cu Cluj, cu Constanta, cu Bucuresti, cu Iasi. Noi avem multi studenti aici, avem sute de mii de locuitori, e alta problematica”, a spus Sorin Belea, seful Directiei Regionale de Statistica Timis.

In perioada 20-30 octombrie au fost inregistrate 18.710.326 de persoane, numar care include persoanele prezente, temporar absente sau plecate pentru o perioada indelungata din gospodaria din care fac parte, a precizat Institutul National de Statistica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. pe la noi si prin vecini nu a umblat picior de recenzor in perioada recensamantului,desi nu stam la cucuieti ci in buricul targului,nici sa fi fost cand era toata lumea plecata ,nu cred,caci trebuia sa lase o instiintare macar ca a fost pe aici si va reveni.Sunt convins ca dupa ce ca au fost selectati si repartizati recenzorii in teritoriu pe baza pilelor,gradelor de rudenie si simpatiilor politice,mai si copmlecteaza chestionarele din burta,cu ce vor ei,ce sa se mai oboseasaca sa mearga din usa in usa…da banii luati is buni…ce mai,treaba romaneasca,facuta cu c.u.r.u,o gramada de bani de la buget aruncati pe apa sambetei si bineinteles rezultate eronate,departe de adevar.