Noutati :

Timisul a primit peste 1.1 milioane de lei pentru investitii si reabilitari in scoli in 2011, dar are datorii catre constructori de peste 10 milioane de lei

27 iulie, 2011 - 10:24 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

Ministerul Educatiei a trimis in Timis peste 1.1 milioane de lei pentru reamenajari si investitii in noua scoli.  In acelasi timp, insa, unitati de invatamant din 17 localitati timisene au datorii de peste 10 milioane de lei catre constructori.

Colegiul National de Arta “I. Vidu” va primi bani pentru reamenajarea salii de concerte, deteriorata intr-un incendiu in aceasta primavara. Scoli si gradinite din Voiteg, Moravita, Padureni, Jamu Mare, Jimbolia, Banloc si Traian Vuia vor primi de la Ministerul Educatiei fonduri pentru investitii si reamenajari.

“Fondurile pentru Timis au fost cuprinse intr-o hotarare de guvern din luna mai. Cele 1.1 milioane de lei sunt singurii bani primiti anul acesta”,  a precizat pentru www.opiniatimisoarei.ro Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis. El spune ca bani pentru stingerea datoriilor inca nu au fost gasiti pentru Timis, cu toate ca in unele cazuri, lucrarile n-au fost platite din 2008.

Peste 10 milioane de lei sunt banii pe care scoli din 17 localitati ii datoreaza constructorilor pentru 23 de lucrari executate. “Cea mai mare datorie este de aproximativ cinci milioane de lei, adica jumatate din suma totala a datoriilor. Este vorba despre campusul scolar din Jimbolia”, a mai subliniat  inspectorul scolar general adjunct.

Ministerul Educatiei a cerut o lista cu arieratele pentru a sti cati banii trebuie sa mai trimita in Timis. O rectificare de buget va avea loc in luna august, iar judetul din vestul tarii ar putea primi niste fonduri pentru acoperirea unei parti a datoriilor, spune Francisc Halasz. Dar stingerea arieratelor nu se va face in totalitate, ISJ neasteptandu-se sa primeasca bani pentru intreaga suma datorata.

Timisoara va avea bazin olimpic

Bani au fost atribuiti si Clubului Scolar Sportiv Nr. 1 din Timisoara. 450.000 de lei intra in vistieria CSS Nr. 1.  Fondurile sunt destinate proiectarii unui bazin olimpic. Acesta urmeaza sa fie construit pe Calea Lipovei, pe un spatiu al Politiei de Frontiera. Pana atunci insa, printr-o hotarare de guvern, trebuie rezolvata problema terenului: acesta va fi cedat Ministerului Educatiei.
In ceea ce priveste banii pentru investitii in unitatile conexe, cu exceptia fondurilor acordate pentru bazinul olimpic, toate celelalte proiecte vor stagna. Este vorba si despre noul sediul al Inspectoratului Scolar si al Palatului Copiilor. Proiectele nu sunt finantate, prin urmare planurile de mutare intr-o cladire noua langa stadionul “Dan Paltinisanu” au fost amanate.

produsele bio sunt o “amăgire pentru fraieri”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Balanta financiara din titlul articolului este in conditiile in care in TM nu a fost construita nici o scoala noua, iar pentru o parte dintre unitatile de invatamant existente se plateste chirie EXORBITANTA. Nu punem la socoteala cate geamuri si tamplarii se platesc din banii consiliilor de parinti, cati „bodyguard” sunt platiti din banii parintilor si cate „igienizari” ale claselor plus mobilier pentru sali de clasa sunt platite din banii parintilor. Despre activitatile extrascolare nu mai spun nimic. ISJ nu plateste nici macar o deplasare pana la Padurea Verde. BATAIE DE JOC. Invatamantul romanesc se face DOAR pe cheltuiala familiilor copiilor. Gratuitatea invatamantului este o minciuna. Statul roman se preocupa doar de plata salariilor si la o insuficienta intretinere a spatiilor destinate invatamantului. In rest TOTUL COSTA. Bleah, Bleah, Bleah … !!!