Noutati :

Timisul, pe lista zonelor de risc pentru nemti, din cauza numarului de cazuri de COVID. Noile conditii impuse de Germania

8 august, 2020 - 11:42 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EXTERN
2

Judetul Timis a fost inclus de statul german pe o lista de 7 judete din Romania, considerate de mare risc, din cauza numarului cazurilor de coronavirus.

CITESTE SI: Sector experimental, pe zeci de metri, pe traseul Centurii de Sud la Timisoara. Tehnologia de lucru, verificata in raport cu terenul. Foto 

Astfel, autoritatile germane au revizuit conditiile de intrare in tara pentru romanii care vin din Timis, dar si pentru cei din Arges, Bihor, Buzau, Neamt, Ialomita si Mehedinti.

Conform informatiilor comunicate public de autoritatile germane, toate persoanele, indiferent de cetatenie, care intra pe teritoriul Republicii Federale Germania, dupa ce s-au aflat intr-una dintre zonele/regiunile incluse in lista „zonelor de risc“, trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii sau, alternativ, sa se supuna testarii, in mod gratuit, pentru infectia cu COVID-19, intr-o perioada de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritatile locale de sanatate. In cazul neindeplinirii acestei obligatii, autoritatile germane pot refuza intrarea sau vor dispune masura auto-izolarii la domiciliu, scrie hotnews.ro.

Indiferent de optiunea aleasa, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Masura auto-izolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezinta un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. In schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii in Germania, se va dispune masura auto-izolarii pana la primirea rezultatului testului.

De asemenea, persoanele care intra in Republica Federala Germania venind dintr-o “zona de risc” (inclusiv din cele șapte judete mentionate) sunt obligate sa completeze un formular de localizare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si București ?

    • O fi crezut ca Timisoara este capitala Romaniei?