Timisul are un buget aproape egal cu cel de anul trecut. Cei mai multi bani sunt alocati investitiilor

TIMISOARA. Cu doar 11 milioane de lei este mai mic bugetul judetului Timis, fata de anul trecut. Consilierii judeteni au impartit sumele pentru proiecte, insa cei mai multi bani au fost alocati capitolului investitii.

Consilierii judeteni au votat: judetul Timis va avea un buget de 438. 270.000 de lei, fata de 449 546 000 de lei cat a avut anul trecut. Aceasta pentru ca la finalul constructiei deponeului ecologic de la Ghizela, Uniunea Europeana a inapoiat banii consumati de CJT pe acest proiect.

La fel ca anul trecut aproape e bugetul, avem cam aceleasi cifre pentru ca am castigat multe proiecte europene si practic, la sfarsitul anului, ati vazut, a existat un proiect de hotarare prin care s-a repartizat excedentul de anul trecut. La sfarsitul anului trecut ne-au intrat banii pe care i-am cheltuit pe deponia ecologica, pe POS Mediu si acesti bani au venit in ultimele zile, motiv pentru care a trebuit sa repartizam acest excedent in special catre zona de investitii. Vreau sa va spun ca anul trecut investitiile au fost realizate in proportie de 86-87%, este cel mai mare procent din istoria CJT, am facut 190 de km de asfalt anul trecut si se vede in tot judetul si ne propunem sa continuam. Practic, in 4 ani am depasit 500 de km de asfalt de drum judetean„, a declarat Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Potrivit proiectului de buget, sunt alocati aproape 19,2 milioane de lei pentru continuarea unor lucrari de investitii aflate în derulare. Este vorba despre reabilitarea drumurilor judetene DJ 592 Buzias – Lugoj si DJ 682 – limita cu judetul Arad – Periam – Saravele – Sannicolau Mare. Au fost prevazute, de asemenea, fonduri si pentru taxe si cote legale la Bastion, precum si pentru restaurarea si refunctionalizarea Castelului Huniade.

In buget mai sunt prevazuti 80.000 de lei pentru instalatii de protectie solara la ferestrele din corpul-anexa al Palatului Administrativ. De asemenea, tot pentru cladirea cea noua a CJT, in buget sunt prevazuti alti 55.000 de lei pentru un sistem de dezumidificare si climatizare in subsol.

Alte investitii prevazute mai sunt la Spitalul Judetean din Timisoara. CJT a prevazut suma de 2,9 milioane de lei pentru reabilitarea termica a imobilului. Alti 400.000 de lei sunt alocati aceluiasi spital, pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic de modernizare a blocului operator. Pentru modernizarea Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva II, unde lucrarile facute si cu bani din donatii sunt aproape gata, administratia judeteana a alocat in buget suma de 450.000 de lei. De asemenea, CJT a alocat 2 milioane de lei pentru extindere corp functional la Casa Austria.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. La care investitii va referiti,banui ca la alea personale in proportie de 90 % ale alesilor locali,nu?