Noutati :

Timisorenii vor primi ajutor de incalzire! Afla procedura si cine beneficiaza de subventie in iarna 2012 – 2013!

14 septembrie, 2012 - 12:36 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Iarna va fi ceva mai usoara pentru unii dintre timisoreni, care vor primi ajutor de incalzire de la Primarie.
Potrivit responsabililor din primarie, formularele care trebuie completate de timisoreni se distribuie in 14 puncte ale Colterm.

Timisorenii le vor putea ridica incepand din 17 septembrie. De fapt, formularele reprezinta cererile si declaratiile pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului de incalzire a locuintei in sistem centralizat, conform Ordonantei de Guvern 70 din 31 august 2011. Formularele, care vor fi insosite de actele doveditoare, vor fi colectate in perioada 26 septembrie – 15 octombrie. Ajutorul va fi acordat incepand din noiembrie.

Pentru sezonul rece 2012 – 2013 pot beneficia de ajutor de incalzire familiile care realizeaza venituri lunare nete pe membru de familie de pana la 786 de lei, respectiv persoanele singure care realizeaza venituri nete lunare pana la 1082 lei.

Vezi care sunt actele necesare!

– cerere si declaratie pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei – formulare tip
– copii dupa actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau resedinta la adresa pentru care se solicita ajutorul: carte de identitate sau pasaport, certificat de nastere pentru copiii minori sub 14 ani, permis de sedere temporara sau permanenta ori document de identitate pentru cetatenii straini sau apatrizi
– adeverinta de la asociatia de proprietari sau locatari pentru persoanele care nu au domiciliul sau resedinta la adresa pentru care solicita ajutorul, din care sa rezulte ca sunt inscrisi in cartea de imobil si sunt luati in calcul la stabilirea cheltuielilor pentru intretinerea locuintei
– acte din care rezulta calitatea titularului cererii fata de imobilul pentru care solicita ajutorul: proprietar – copie dupa contractul de vanzare-cumparare, extras de carte funciara; chirias – contract de inchiriere; imputernicit – imputernicire de la proprietar/ titularul contractului de inchiriere
– acte privind veniturile nete lunare realizate de familie in luna anterioara depunerii cererii: adeverinta privind venitul net – inclusiv valoarea bonurilor de masa; cupoane pensii; cupoane indemnizatii pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 sau 3 ani; cupoane indemnizatii cu caracter permanent; cupoane alocatii de stat pentru copii, respectiv alocatii pentru minori dati in plasament familial sau incredintati spre crestere si educare; acte doveditoare ale veniturilor din inchirieri, dobanzi, dividende sau parti sociale; declaratie privind alte venituri realizate.

Atentie, insa! Colterm anunta ca face verificari si anchete sociale pentru veridicitatea datelor, pentru cel putin 60% dintre beneficiari.

In conditiile in care familia sau persoana singura refuza sa furnizeze informatiile si documentele pentru ancheta sau se constata ca la completarea declaratiei pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acestia nu au declarat corect numarul membrilor, veniturile ori bunurile, dreptul la ajutorul pentru incalzirea locuintei inceteaza, iar sumele platite deja se recupereaza conform legii. In plus, se da si o amenda de la 200 la 1000 de lei.

Iata punctele in care Colterm distribuie formularele si colecteaza cererile si declaratiile pe proprie raspundere:

F1 – PT. 44 – str. P. Laurentiu nr. 13
F2 – PT. 35 – str. Orsova 101
F3 – PT. 38 – str. Pomiculturii 24A
F4 – PT. 48A – str. Tipografilor 1
F5+6 – PT. 25 – str. Intrarea Doinei nr. 7
F7 – PT. 7 – str. C.D. Loga 14 – 17
F8 – PT. 3 – str. P. Craiului 3
F9 – PT. 10 – str. Musorgski 4
F10 – PT. 18 – str. Aurelianus 7
F11 – PT. 91 – str. Astrilor 3
F12 – PT. 51 – str. Aries 20
F13 – PT. 58 – str. Intr. Sepia 1
F15+14 – PT. 82 – str. Zarand 1
F16+14 – PT. 84 – str. Frunzei 1

Formularele se distribuie dupa urmatorul program: luni, marti, miercuri si vineri, intre orele 10:00 – 14:00, precum si joia, intre orele 12:00 – 17:00. Pentru informatii suplimentare, timisorenii sunt rugati sa sune la numerele de telefon: 0256.434.530 si 0256.302.611.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Asistatii sociali traiesc din impozitele noastre. Eu am in vecini doi falsi „handicapati”, care cu siguranta vor primi ajutor de incalzire. Aruncati doar banii ca sa castigati alegerile ­čÖü

    • Eu cunosc osituatie cand tatal si mama au cumparat o casa pe numele copilului lor si acesta student/elev fiind ii plateste statul incalzirea.S-au gasit bani pentru procurarea unui apartament in astfel de familii si nu se gasesc bani pentru plata caldurii.