Noutati :

Timisorenii vor plati mai multe taxe si impozite in 2012. Ce va mai taxa primaria si cu cat? 14 taxe noi!

16 mai, 2011 - 05:46 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primaria pregateste taxe noi pentru timisoreni, insa cele pe care oamenii le platesc deja nu se vor modifica deloc. Reprezentantii municipalitatii lucreaza la proiectul de hotarare pentru taxele si impozitele din 2012.

Potrivit sefului Directiei Fiscale, Adrian Bodo, taxele si impozitele nu se maresc, dar nici nu scad. Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice vor plati cat au platit si in ultimii 2 ani de zile.

„Impozitele si taxele raman la acelasi nivel si pentru persoanele juridice, dar si pentru persoanele fizice. Cota impozabila se majoreaza cu 20%, dar in asa fel incat sa ramana ca in 2011, adica 0,75 din valoarea impozabila a imobilului + 20%. Nu cresc impozitele pentru anul viitor. Practic, cota care se aplica este de 0,9”, a declarat Adrian Bodo.

In proiectul de hotarare au fost insa incluse inca 14 taxe noi pentru timisoreni, care vor plati si impozit pentru ambarcatiunile pe care le au. Primaria nu ia impozit cluburilor sportive.

„Avem o chestiune noua, la ambarcatiuni. Ca sa nu cream dificultati cluburilor sportive, avem 2 variante. Lor le luam 0% impozit, iar cei care au barci sau baza de agrement platesc 946 de lei pe an”, a mai spus Bodo.

Pe langa acestea, executivul vrea sa instituie mai bine de 50 de taxe speciale, dintre care 14 sunt noi. Este vorba despre diverse taxe pentru avize, pentru eliberare de documente sau chiar pentru inaintare de documente.

Cele mai noi taxe pentru care timisorenii vor plati in 2012!

Timisorenii vor plati 100 de lei pentru emiterea Avizului de Oportunitate si a Avizului Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si de Urbanism, 500 de lei pentru activitatile de informare si consultare a publicului pentru planurile urbanistice zonale, 300 de lei pentru activitatile de informare si consultare a publicului pentru planurile urbanistice de detaliu, dar si 100 de lei pentru inaintarea documentatiilor Plan Urbanistic Zonal/ Plan Urbanistic de Detaliu.

De asemenea, cei care vor sa obtina in regim de urgenta certificatul de nomenclatura stradala si adresa vor plati 50 de lei, cei care au nevoie de viza anuala pentru unitatile de alimentatie publica, altele decat restaurante si baruri, cu o suprafata de pana la 50 mp inclusiv, vor plati 300 de lei, pentru unitatile cu o suprafata cuprinsa intre 51 si 100 mp cate 500 de lei, in timp ce pentru cele cu o suprafata mai mare de 100 mp cate 700 de lei.

Va exista si o taxa de imprimare a nomenclatorului stradal, in functie de dimensiunea hartiei. Un abonament G.I.S. – consultare Banca de Date costa pentru 6 luni 600 de lei, iar pentru 12 luni costa 1.000 de lei.

Timisorenii care au nevoie de autorizatie pentru transportul public local efectuat cu vehicule speciale destinate serviciilor funerare, care este valabila timp de 5 ani, trebuie sa plateasca 332 de lei. La fel si cei care au nevoie de autorizatie pentru transportul local de marfuri cu tractoare cu remorci sau semiremorci, valabila tot 5 ani.

Un aviz pentru aplicarea de inscrisuri si simboluri care reprezinta publicitate pentru terti pe autovehicule ce efectueaza serviciul de transport public de persoane in regim de taxi si in regim de inchiriere costa 50 de lei pe autovehicul pentru fiecare an.

O alta taxa nou instituita pentru anul 2012 se refera la eliberarea copiei conforme a certificatului de inregistrare la Registrul Comertului pentru transportul public de persoane in regim de inchiriere, pentru care timisorenii vor trebui sa scoata din buzunar 244 de lei.

Cei interesati sunt invitati sa dezbata mai amplu acest subiect joi, la ora 16, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara.

Da click si descarca de aici lista cu taxele speciale care se vor institui in Timisoara in 2012!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Perfect. Taxe in plus trebuie sa platim, ca drumuri avem. unde se duc banii din taxele noastre? ca in oras nu se vede nimic

    • Cine a spus ca se duc? Linistestete, ele raman tot la ei. Se vad si in oras, numai ca trebuie sa treci pe la ei pe-a casa.