Noutati :

Timisorenii sunt obligati sa-si inregistreze animalele de companie intr-o platforma online a Primariei

12 decembrie, 2012 - 02:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Locuiesti in Timisoara si ai un animal de companie? Primaria Timisoara te obliga sa-l inregistrezi intr-o platforma online pe site-ul Directiei de Mediu.

Responsabilii din Primarie vor sa aiba sub control populatia canina si  animalele de companie ale timisorenilor.

Asadar, incep sa le tina evidenta si ii roaga pe timisoreni sa le inscrie in Registrul animalelor de companie din municipiul Timisoara, deschis pe internet, la adresa www.dmmt.ro.

„Rugam toti cetatenii municipiului Timisoara, ca in cel mai scurt timp posibil, sa isi inregistreze animalele de companie, aceasta consituind atat pentru persoanele fizice, cat si juridice, o obligatie, stabilita prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 43 din 24.02.2009 privind aprobarea Regulamentului privind factorii de mediu din zona metropolitana Timisoara”, se arata intr-un comunicat emis de Primarie.

Momentan insa, nu sunt prevazute sanctiuni pentru cei care nu-si inregistreaza animalele de companie, spune Politia Locala.

Pana in prezent, intocmirea si tinerea la zi a registrului s-a realizat pe suport de hartie si in format electronic, printr-o aplicatie informatizata, care centralizeaza datele din documentele depuse de cetateni – declaratia tip, pe propria raspundere, completata la Primaria Timisoara si disponibila pe portalul institutiei.

„Analiza interna a bazei de date releva faptul ca, desi activ din anul 2009, inregistrarile Registrului nu se ridica la nivelul asteptat. In urma intalnirilor de lucru organizate de Directia de Mediu si a consultarilor cu asociatiile de protectia animaelor din Timisoara, s-a stabilit nevoia de realizare a unei baze de date prin integrarea in portalul dmmt.ro a aplicatiei informatice interne existente si crearea unei platforme on-line de inregistrare a animalelor de companie pe portalul Directiei de Mediu www.dmmt.ro”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Inregistrarea este doar pentru statistica si pentru a ajuta la identificarea mai usoara a unui animalut care s-ar putea pierde

Platforma online poate fi folosita de catre toate asociatiile de protectia animalelor, cabinete si clinic veterinare, autoritati publice locale sau judetene cu atributii in domeniul identificarii si inregistrarii animalelor. Cei din primarie spun ca astfel vor putea gasi mai repede animalele care s-ar putea pierde in oras.

Utilizarea platformei online pentru Registrul animalelor de companie este posibila doar pe baza unei inregistrari in sistem. Atribuirea contului de utilizator si a parolei de acces se poate realiza cu usurinta, prin Directia de Mediu, la tel/fax 0256.408.451, in baza unei solicitari scrise.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai poate primaria se pune si inregistreaza si cainii comunitari. Doar ca trebuie sa aiba mult spatiu in baza aia de date. Ca is mai multi ca si cei de companie. Cam pe cand se gandesc sa se ocupe si de astia? Odata pentru totdeauna?

  2. inceputul, abureli – urmeaza taxele!?

  3. am un catel si o pisica treb sa la fac poza cu tablita la git +amprente?pisica nu iese din casa ,cinele doar de doua ori pe zi si doar in lesa.prafuri in ochi,si probabil o noua taxa de cohabitare .oameni versus animale.apropo acum doi ani am luat amenda duminica dimineata pt ca a facut c…t catelul,si nu am adunat .rusine mie drep este,a facut c..pe trotuarul de la mall,dar acum cine i amendeaza ca nu se poate circula pe acel trotuar.saracul c… a ramas singr printre namati

  4. de ce nu-mi faceti si vaccinul obligatoriu si deparazitare la 3 luni?????????????????? sa nu va musc cand veniti la poarta sa-mi intrebati stapanii cati dinti am eu in gura.la chisoda sora mea primeste vaccinul pe gratis din hotararea primarului.ham ham.