‘Timisorenii sunt mintiti direct sau prin omisiune’. Cum s-a incalcat legea la Horticultura, explicata pe intelesul tuturor de consilierul local Roxana Iliescu

TIMISOARA. Dupa ce consilierul local Radu Toanca a dezvaluit o serie de ilegalitati la Horticultura si i-a cerut primarului Dominic Fritz sa sesizeze organele de ancheta in privinta presedintelui Consiliului de Administratie din partea USRPLUS care ar fi incalcat legea incheiind contracte si facand presiuni pentru plata unor facturi, acum consilierul Roxana Iliescu, avocat de profesie, vine cu o serie de precizari legate de activitatea societatii din subordinea Primariei Timisoara. Si sustine acelasi lucru, ca se incalca legea.

CITESTE SI: Consilierul local Radu Toanca: Presiuni USRPLUS pentru plata unor facturi ilegale la Horticultura. Domnule Dominic Fritz, sesizati DNA-ul si in cazul colegei useriste care a incalcat legea! 

Pentru că timișorenii au dreptul să știe, pentru că mulți își pun baza în marii reformatori numiți de administrația Fritz în diferite CA-uri, pentru că manipulările sunt cât Casa Poporului când vorbim despre starea parcurilor, malurile Begăi și alte spații verzi, pentru că timișorenii sunt mințiți direct sau prin omisiune, să vorbim puțin și despre activitatea CA-ului uns de administrația Fritz să îndrepte situația de la Horticultura SA!
📌Fără a încerca să susțin nici pe departe faptul că la Horticultura totu-i perfect și că nu s-ar impune diferite schimbări în vederea eficientizării societății, ba chiar, de ce nu, a strategiei privind arhitectura peisagistică a orașului, să vedem ce a făcut CA-ul în tot acest timp de când a fost învestit ( mai 2021):
📌În primul rând este important să știți faptul că de la momentul numirii acestui CA și până ieri, nu au avut nimic important de comunicat, de supus la vot, nefăcând nicio convocare AGA în tot acest timp. Ședința de ieri a fost convocată de AGA și nu de CA, în principal pentru că le expirau mandatele și conducerea Primăriei era foarte interesată de prelungirea mandatelor.
📌După cum vă amintiți, în mai, în timpul ședinței AGA s-a venit cu o listă ce cuprindea numele noilor membri și sănătate bună. Și-au ales un Președinte, pe care nu-l cunoaștem și care nu a binevoit să ne onoreze cu prezența nici după 4 luni, în ședința AGA de ieri. A rugat pe cineva să-l reprezinte în AGA, nu cu mandat, ci printr-un mail (?!).🤦🏻‍♀️
📌Dacă tot sunt arzătoare problemele legate de starea parcurilor și a spațiilor verzi gestionate de Horticultura, mă gândesc ca ar fi fost extraordinar sa se prezinte ieri in fața noastră, să-și susțină poziția si să vină cu soluții acest Președinte.
Nu s-a întâmplat acest lucru și nici “reprezentantul” său nu a scos un cuvânt legat de situația Acordului Cadru de Servicii nr SC 2020-14266 din data de 29.06.2020 încheiat pe 4 ani de Primărie și Horticultura și nici legat de Contractul subsecvent de servicii SC 2020-14314 din data de 29.06.2020, valabil până în vara acestui an, sau despre noul Contract valabil până anul viitor în vară.
Cum să vorbești despre respectarea obligațiilor contractuale sau nu de către această societate dacă tu nu faci în primul rând analiza acestor dosare?!
📌Nimic legat de actualizarea tarifelor conform legislație în vigoare, iar privitor la modul în care Primăria și-a onorat obligațiile de plată aferente lucrărilor deja executate, trebuie să facem pe detectivii particulari întrucât între susținerile conducerii executive a Societății și susținerile conducerii Primăriei există o diferență de doar câteva milioane neachitate!
Este foarte importantă discuția legată de facturile neachitate de Primărie pe lucrările deja executate, întrucât Primăria este principalul client al acestei societăți. Chiar din Raportul auditorului independent realizat voluntar la dispoziția CA, se menționează că Primăria, deși recunoaște datoriile semnificative, plătește din an în Paște, “ceea ce implică uneori consecințe negative în asigurarea unui flux normal de lichidități pentru acoperirea nevoilor curente.”
📌Din Raportul întocmit de CA, aflăm că s-au întâlnit de 7 ori în 4 luni, au formulat 8 cereri de transmitere informații la care li s-a răspuns parțial, au emis 7 Decizii, au dat un Avertisment Directorului General și au emis o Notificare.
În linii mari, au avut interes pentru contractele de mandat ale conducerii executive, față de Organigramă, ștate de plată, rapoarte de activitate, situația creanțelor neîncasate si alte solicitări de acte care se regăsesc atât in Primarie cât si la Horticultura.
❗️Referitor la Decizii, pe scurt:
-într-o ședință CA și-a ales Președintele;
-într-alta dau o decizie halucinantă, nelegală, privind “mutarea departamentului de Audit intern în subordinea Consiliului de Administrație”(?!)- acest departament, este conform legii, în subordinea Directorului General. Așa o inepție rar ți-e dat să vezi, în contextul în care tot organul executiv (directorii, auditorii, toți ceilalți desemnați în organigramă), se află in “subordinea” CA-ului!
-în alte două ședințe emit alte două decizii nelegale- referitoare la contractarea serviciilor juridice pentru cele două dosare din instanță, “mandatând” Președintele de CA să efectueze acte executive (?!);
-iar în altă ședință de care am cunoștință, au emis o decizie privitoare la organizarea lor internă în cadrul CA (constituirea comitetului de remunerare și de audit CA).
Cam asta a făcut CA Horticultura pentru remedierea modului în care se prezintă parcurile, malurile Begăi și alte zone verzi din oraș, aflate în administrarea acestei societăți.
Mai mult, din discuțiile purtate, membri CA nu știu nici măcar ce zone sunt administrate sau lasă, din rea-credință, să planeze confuzia.
❗️Doar două exemple: contrar celor susținute public chiar de reprezentanții Primăriei, parcurile aflate în centrul orașului, Civic și Brătianu nu sunt în administrarea Horticultura, iar cu privire la malurile Begăi, societatea a adiministrat până în vara acestui an doar 3 km, abia din această vară, din august, atribuindu-se diferența de până la aprox. 22 km.”, a explicat consilierul local Roxana Iliescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Asta merita Timișoara , o tipă că și asta la fel că și Robu fără toate țiglele la mansarda. De aceea a adunat Timișoara în epoca de piatra. PNL iști o susțin normal pt ei nici Cătu nu e o problematică. Opinia PNL ului a devenit porta vocea tuturor lipitorilor de afișe și cor ce și rămas fără ciolan.pnl= Psd = oltean ajuns șef ce îl lingeți Toti sa vă de-a un os . PS stiti deja, imi fac si eu norma de zoaie in capul vostru ca asa imi cer sefii de la USR, care ma platesc cand isi aduc aminte, ca tot mai rau stau cu banii, ca dau cu bata in balta si deja au fugit toti sponsorii. Si chiar imi place si mie de Roxana Iliescu, dar le sta in gat sefilor mei ca le-arata toate matrapazlacurile. Deci nu va suparati, imi termin norma pe ziua de azi de postari jegoase si ma duc la culcare. Sa traiti, va citesc cu drag. Sanatate

  • Mai bine te-ai duce la scoala ca somnul nu ajuta in cazul tau. Sau ai pune mana pe o carte. Tu esti un bun exemplu ca diplomele si studiile sunt importante. Nu cum vor sa ne manipuleze usristi ca nu conteaza scoala fiindca ei oricum sunt destepti si fara studii… se vede dupa un an de „realizari” cat sunteti de destepti. Stii vorba aia din anii 90? „Dupa ce ca esti prost mai si semnalizezi.” Vad ca nu mai au bani sa plateasca decat agramatii.

  • Mai, Raduvane, aia-i mai pregatita decat ‘lifricii USR!

  • Ar trebui sa iti faci un control psihic.

 2. Eu înțeleg că la operă nu sa făcut treaba cum trebuie pentru asta ar trebui cineva care știe să citească un plan dar cel puțin cu parcurile dacă am putea cel puțin să le întreținem nu să le facem noi, și cine ce face ,zice prin fel și fel de ședințe nu prea interesează pe fraierul care trăiește în Timișoara de astăzi ,vorbesc despre Timișoara reală nu cea virtuală.Domnii de la primărie cu bicicleta sau mai bine la pas și vor descoperi adevăratul oraș.

 3. parca parcurile Civic si Bratianu sunt in santier de 2 ani. ce sa administreze acolo pana nu e executia finalizata si parcurile transferate inapoi la autoritati ? nu e prea coerenta d-na Iliescu

 4. Roxi, fa-te ca lucrezi !

 5. Oricum se implica mai mult decat Fritz care chiar nu lucra nimic doar ne da vrajeala.