Noutati :

Timisorenii scot mai multi bani din buzunar pentru apa potabila si pentru canalizare. Vezi de cand!

9 august, 2011 - 10:39 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Apa potabila se scumpeste din luna august in Timisoara. Fiecare timisorean va scoate din buzunar mai multi bani pentru apa si pentru canalizare. Reprezentantii Aquatim au stabilit noile tarife.

Aceeasi bani ii vor plati si timisenii din localitatile care se afla in aria de operare a Aquatim. Pentru apa potabila, fiecare timisorean va scoate din buzunar 2.63 de lei pe metru cub, iar pentru canalizare 2,29 lei/m³. Pana acum, pentru alimentarea cu apa se platea 2,54 lei/m³, iar pentru canalizare 1,60 lei/m³.

Potrivit reprezentantilor Aquatim, tarifele pentru aceste servicii sunt avizate de autoritatea nationala de reglementare din domeniu, iar mai apoi sunt aprobate de administratia locala. Sistemul unic de tarifare a fost aprobat printr-o hotarare a Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara in 26 iulie.

„Ajustarea tarifelor este in conformitate cu strategia de tarifare din contractul de delegare a gestiunii incheiat intre ADI si Aquatim si planul anual de evolutie a tarifelor. Cresterea si unificarea pretului apei si canalizarii sunt conditionalitati pentru derularea proiectului finantat prin Fondul de Coeziune al UE”, explica reprezentantii societatii de apa si canal din Timisoara.

Judetul nostru va primi 119 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru construirea de retele de apa si canalizare si statii de tratare si epurare. Reprezentantii Aquatim spun insa ca nu este prevazuta nicio alta crestere de tarif in acest an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...