Timisorenii s-au inghesuit sa vada parada portului popular de la Festivalul Inimilor!

Ansamblurile venite la Timisoara, sa ii incante in cadrul Festivalului Inimilor si-au prezentat costumele, dansurile si traditiile in cadrul paradei desfasurata in aceasta seara pe traseul: Catedrala-Opera-Catedrala-Parcul Rozelor. Timisorenii au fost extrem de incantati de ce au vazut si si-au facut zeci de poze cu participantii la parada care nu a durat decat vreo 20 de minute din cauza caldurii insuportabile care a fost in jurul orelor 18 in Piata Victoriei.

Ansamblurile care au atras cele mai multe privire au fost cele din Bulgaria, Turcia si Georgia. De la parada au lipsit insa ansamblurile din Mexic, Ecuador si Frante care vor ajunge la Timisoara maine seara cand vor dansa si pe scena din Parcul Rozelor.

Maine seara de la ora 19 petrecere continua in centrul orasului, pe scena din Rozelor urmand sa urce Ansamblul Timisul tineret, Les Compagnon du Bareuzai din Franta, Cununita  Toplan   Giraltovce din Slovacia, Hasad Zonguldak din Turcia, Ansamblul   Centrului cultural din Szeged, Zlatna Trakia   Haskovo din Bulgaria, Ansamblul   Orizaba  din Mexic, Ansamblul   Dimitrije Tucovic   Belgrad,Sebia si Ansamblul   University   Tbilisi din Georgia. Ultima seara a Festivalului ce incepe la ora 19, va aduce timisorenilor un adevarat spectacol de dans, dar si de muzica populara cu toti artistii prezenti la acesta editie a Festivalului Inimilor.

Foto: Dariana Dragos

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. superb…superb…superb….