Timisorenii pot sta linistiti: carnea de porc din piete nu are Trichinella, spun inspectorii DSV

Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Timis au controlat numai in ultimele doua saptamani 131 de comercianti, producatori si depozite din Timis si Timisoara unde  se  comercializeaza carne si produse din carne de porc.

In total, echipele formate din inspectori DSV si echipe mixte formate din inspectori DSV, inspectori de la Garda Financiara si Politie au dat amenzi in valoare de 40.000 de lei. Cele mai multe dintre ele s-au aplicat pentru probleme de depozitare, lipsa elementelor de identificare a produsului, manipulare defectuoasa.

Inspectorii nu verifica doar produsele din carne, ci si fructele, legumele si alte produse de sezon.

Vestea buna este ca cei de la DSV nu au depistat, in urma controalelor facute in Timis, carne de porc infestata cu Trichinella spiralis, cea care produce imbolnavirea cu trichineloza, potrivit directorului DSVSA Timis, Pompiliu Smultea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.